Fair Play segrade i Lag-SM

0
Cornelia Lister (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Cornelia Lister (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Fair Play TK var megafavoriter till dubbla SM-guld när slutspelet avgjordes i samband med SM-veckan i Sundsvall. Det blev en ren expeditionsaffär på både herr- och damsidan.

Tennisen var för första gången med under SM-veckan, under synnerligen blygsamma former där uteseriernas slutspel fick denna status. Åke Magnusson har på sin blogg gjort ett intressant inlägg om det.

Av de stora klubbarna, som har elitserielag vintertid, var det Fair Play som mönstrade i särklass starkast uppställning. Pablo Figueroa och Filip Bergevi spelade första- och andrasingeln i finalen och damerna hade Cornelia Lister och Karen Barbat.

– Vi har jättebra stämning i laget och fantastiskt kul tillsammans, säger Cornelia Lister som gillar upplägget med slutspel under SM-veckan.

– Det har varit helt perfekt. Förhoppningsvis väljer fler klubbar att spela serien på sommaren framöver, det skulle bli ett lyft för sporten, säger hon.

Lag-SM herrar

Final: Fair Play-Danderyd 3-1
Bronsmatch: Karlstad-Kramfors 3-1

Lag-SM damer

Final: Fair Play-Trollbäcken 3-0
Bronsmatch: Kramfors-Tabergsdalen 0-3

Spelarna som representerade Fair Play i serien och slutspelet
Herrar: Pablo Figueroa, Filip Bergevi, Jimmy Wallin, Henrik Atlevi, Tobias Lindberget, Mohammed Shabib (serien). Lagledare: Jörgen Windahl
Damer: Cornelia Lister, Karen Barbat, Emma Ek, Mathilda Malm, Sandra Roma. Lagledare: Mervana Jugic Salkic, Irmin Glavas (serien).

Mer om SM-veckan på tennis.se

 

Föregående artikelWindahl och Arvidsson i kvartsfinal i Seefeld
Nästa artikelHård kamp om wild card till Båstad

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här