Fed Cup: de blev förbundskaptens val

Lars-Anders Wahlgren (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Lars-Anders Wahlgren (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Förbundskapten Lars-Anders Wahlgren har laget klart. Rebecca Peterson och Susanne Celik spelar singlarna när Fed Cup-matchen mot Slovakien inleds imorgon lördag.

– Det var ett rätt självklart val för mig. Det är Rebecca och Susanne som har spelat bäst i år och har sett starka ut på träning. Vi har tränat på hela veckan och underlaget känns bra, grus är favoritunderlaget för båda spelarna, säger Wahlgren på tennis.se.

Rebecca Peterson inleder mot Anna Karolina Schmiedlova och sedan följer debutanten Susanne Celik upp mot Daniela Hantuchova. Wahlgren har också satt upp Ellen Allgurin och Cornelia Lister i dubbeln.

På söndag börjar Celik-Schmiedlova och sedan Peterson-Hantuchova.

Schmiedlova i praktform

20-åriga Schmiedlova, rankad 46, är i sitt livs form och vann sin första WTA-titel förra veckan i Katowice. Den var inomhus, men Schmiedlova är lika bra på grus. Hon mötte Sara Errani i finalen i Rio de Janerio, på grus, i februari. Som junior var hon i final i Franska Öppna 2012.

2011 vann faktiskt Ellen Allgurin över Schmiedlova i juniorturneringen i Franska Öppna, men sedan dess är Schmiedlova obesegrad mot svenskt motstånd. Hon har exempelvis slagit Johanna Larsson två gånger.

49-rankade Daniela Hantuchova har varit med länge på toppnivå, men aldrig gjort några riktigt bra resultat på grus. Som bäst har hon fem semifinaler på grus i  WTA-turneringar. I Paris har hon exempelvis nått fjärde omgången som bäst vid fyra tillfällen.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.