Fed Cup: seedningen klar – dessa lag kan Sverige möta

0
Fed Cup med Rebecca Peterson och Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Fed Cup med Rebecca Peterson och Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Serbien, Slovakien, Japan eller Spanien. Det är de lag Sverige kan lottas mot imorgon tisdag i playoff-spelet för att hänga kvar i World Group II.

Efter förra veckans matcher gjordes en ny seedning idag. Sverige är oseedade tillsammans med Argentina, Vitryssland och Paraguay.

– Vårt mål har varit att vara topp 8. Vi vill inte ner i ”djungeln”, säger Johanna Larsson om Grupp 1-slutspelet som blir fallet om man förlorar playoffmatchen i april.

Liknelsen går att förstå när man tänker på snårskogen som ett lag måste gå igenom för att ta sig till World Group II. 15 lag gjorde upp i Budapest, alla lag i samma hall. Först inledningsvis tre gruppspelsmatcher och sedan placeringsmatcher. De fyra gruppsegrarna möttes i final och bara vinnarna där går till playoff där de möter bland annat lag som Sverige, lag som förlorat i första omgången i World Group II. Det krävs alltså fem vinstmatcher för dessa lag underifrån för att få starta 2016 i World Group II.

Men först gäller det att se vilket lag som väntar i playoff i 18-19 april. Serbien spelade med ett ungt lag utan Ana Ivanovic och tog ändå en av två playoffplatser från Europa/Afrika-gruppen. Slovakien spelade utan Daniela Hantuchova och Dominika Cibulkova. Spanien saknade Carla Suarez Navarro. Japan vann Asiengruppen och är på pappret den svagaste tänkbara motståndaren.

– Alla behöver förbättra högstanivån. Det räcker inte att spela bra, säger Johanna Larsson.

Johanna Larsson och Rebecca Peterson fick spela både singel och dubbel ihop. Sofia Arvidsson, som varit given tidigare i laget, fick nu stå vid sidan av.

– Det är tufft att göra någon tjej besviken. Men det kändes bäst för framtiden med Rebecca och Johanna i dubbel. De kommer bli samspelta framöver och är i alla fall obesegrade i Fed Cup, sade förbundskapten Lars-Anders Wahlgren om dubbelvalet.

Johanna Larsson är nu given etta i laget och frågan om hennes roll i teamat förändrats något?

– Nej, det tycker jag inte. Vi är alla individualister och fokuserar på oss själva. Alla vill spela, men det är en bra stämning i laget, säger Johanna Larsson.

Rebecca Peterson fick göra sin riktiga Fed Cup-debut. Vad tar hon med sig?

– Det har varit en riktigt kul vecka. Vi har fått kriga för en plats och har fått ge allt på träning. Det har varit en bra träningsvecka och en enorm erfarenhet att få spela, säger Rebecca Peterson.

För många unga spelare brukar Fed Cup vara startskottet på något mycket bra. Det har vi sett förr hur spelare under en inspirerande träningsvecka kunnat ta ett steg till i karriären.

Nästa turnering för Rebecca blir WTA-turneringen i Rio de Janeiro, där hon ska kvala. Hon kommer sedan vara kvar i Sydamerika och spela 25000-dollars.

I Rio spelar också Johanna Larsson. Hon kommer sedan att fortsätta till Mexico och Acapulco och Monterrey. Sofia Arvidsson och Susanne Celik spelar 25000-dollars i USA framöver.

Föregående artikelUngur fick revansch mot Lindell: ”Han var bättre”
Nästa artikel”Jag vill bli väldigt mycket bättre mentalt”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här