Fidde Rosengren: ”Glad att han har frågat förbundet”

Fidde Rosengren och Elias Ymer (Montage)
Fidde Rosengren och Elias Ymer (Montage)

Under gårdagen blev det klart att Elias Ymer tar hjälp av förbundet. I en intervju med SweTennis berättar förbundskaptenen ”Fidde” Rosengren hur samarbetet kommer att se ut samt hur Ymer ska ta nästa steg. 

– Det är han som har bett om hjälp och vi är glada över att han har frågat förbundet. Det är naturligt att hjälpa honom då han är Sveriges bästa tennisspelare, säger Rosengren och fortsätter:

– Han är i en viktig fas i hans karriär. Elias utveckling ska inte stanna upp.

Första resan går till Chennai och sedan till Australien Open där Ymer ska försöka kvala in för det andra året i rad. Men samarbetet kommer bli längre än så.

– Vi har en plan för hela året.

Vad vill du bidra med?

– Jag vill tillföra ordning och reda och en struktur på vardagen. Träningen är oerhört viktig. Det gäller att ha kvalité på varenda pass. Elias jobbar alltid hårt. Men det är viktigt att få in struktur i det hårda arbetet.

– Jag vill också bidra med att Elias känner en trygghet. Det är inte lätt att vara 19 år och vara bäst i Sverige. Det har gått fort och därför blir det viktigt att få lugn och ro i arbetet.

Ser du några tekniska detaljer du vill förändra direkt?

– Han måste bli bättre på det han gör. Elias måste kunna koncentrera sig och spela bättre på de viktiga bollarna. Han har redan ett spel som kan föra honom till en bättre ranking.

Rosengren poängterar att han inte kommer att bli någon privat tränare till Elias. Till Sportbladet sa Ymer så här:

– Ja, jag och ”Fidde” kommer att jobba ihop ett tag framöver. Han kommer att följa med till Australien Open-kvalet och även till Chennai som jag planerar att spela. Men ”Fidde” är fortfarande förbundskapten så jag måste även hitta en annan tränare som kan resa med mig de flesta veckorna.

Elias nämner sin förre tränare Dan Eklund som en tänkbar kandidat som ny tränare på heltid, vilket troligtvis blir lösningen.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.