Fidde hyllar Dragos Madaras

Dragos Madaras framfart i Båstad har inte gått obemärkt förbi någon. Förstås inte heller förbundskapten Fredrik Rosengren. På frågan om hur gärna han vill se honom som svensk säger ”Fidde”:

 – Hur mycket som helst. Precis hur mycket som helst.

Dragos Madaras (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Dragos Madaras (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Dragos Madaras kvalade in i huvudtävlingen i Båstad. Nu har han nått ända fram till final och de första ATP-poängen blir inte några ynka utan ganska många. En som gläds åt hans framfart är Fidde Rosengren.

– Riktigt roligt att se. Jag har följt honom sedan han fick wc:et förra veckan i Båstad och sett honom växa för varje match och bara blivit bättre och bättre, säger Fidde.

Välförtjänt på ett vuxet sätt

Efter torsdagens kvartsfinal mot Markus Eriksson sa Fidde:

– Han har förtjänat sitt självförtroende och vinner mycket rättvist kvartsfinalen mot Mackan. Mycket välförtjänt på ett väldigt vuxet sätt.

– Han gjorde det mesta rätt. Han slår kanske bort tre-fyra backhands på hela matchen. På forehandsidan slår han ibland några överslag men jävla roligt att se honom. Bra serve, bra returer. Han har det mesta. Kunnig och har grejerna på plats redan som 17-18-åring.

Stilen på banan ett samtalsämne

Han pushiga stil på banan har blivit ett diskussionsämne i Båstad. Dragos hörs efter sina vunna poäng.

– En skön fläkt. Oftast skriker han till sig själv när han gjort något bra. Han skriker inte eller klagar när han gjort något mindre bra. I kvartsfinalen mot Mackan uppförde han sig 100%:ligt rätt. Han skriker inte en enda gång i vredesmod utan har helt rätt ”pushing” och jag hör hur han pratar hela tiden: ”Jag kan vinna det här, jag kan vinna det här. Våga våga, ingen press, ingen press”. Han puschar sig själv hela tiden. Otroligt roligt att se måste jag säga.

Dragos har på banan en förmåga att hinna upp det mesta.

– När han kommer fel till bollen så använder han sin talang till att gå ned i knäna och bara spela tillbaka den och låta motståndare börja om.

Hur mycket vill du att han ska bli svensk medborgare?

– Hur mycket som helst. Precis hur mycket som helst. Dels för att han är en duktig tennisspelare, men också för att han kommer att göra de andra bättre. Det som också gör det intressant är att ha en vänsterhänt spelare. Han är inte bortskämd för han har inte fått så mycket hjälp. Kan han ha kvar den där hungern att utvecklas så är det oerhört intressant.

Hur långt kan han gå?

– Hur långt som helst.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.