Fidde Rosengren om fortsättningen i Davis Cup

Fidde Rosengren (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Fidde Rosengren (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

I eftermiddag gäller det – kan Sverige vinna dubbelmatchen och skaffa sig matchboll inför söndagens avslutande singlar i Davis Cup-matchen mot Österrike?

– Dubbeln gäller alltid mycket och för oss ofta varit för att matchen ska leva hela vägen. Men nu handlar dubbelmatchen om att ta ledningen och inte bara att hålla matchen vid liv, säger förbundskaptenen “Fidde” Rosengren.

Österrikarna Jürgen Melzer och Alexander Peya har bättre ranking och är enligt spelbolagen favoriter i dagens match. Men i Davis Cup-sammanhang är Robert Lindstedt/Johan Brunström obesegrade.

Dessutom är den bäst rankade, Jürgen Melzer, i usel form. Det såg vi igår och hans volleyspel var högst mänskligt, om man uttrycker det snällt. Melzers dåliga självförtroende i singel har han också tagit med sig i de dubbelturneringar han gjort i år. Tre stycken är det i antalet och han har förlorat samtliga matcher.

Det svenska laget räknar ändå med att Melzer kommer att spela på söndagen också.

– Jürgen är inne i en fas där han förlorar otroligt många matcher. Han viker ner sig gång på gång och har tappat självförtroendet, säger Rosengren.

Ett exempel på det fick vi se igår mot Elias Ymer. Där var det få som trodde på svensk seger efter fjärde set. Att förlora på det sättet som Melzer gjorde, att komma tillbaka från 0-2 och sedan tappa på nytt, brukar sätta ned självförtroendet än mer.

Jürgen Melzer är och kommer dessutom att vara Robert Lindstedts nya partner ute på touren. Lindstedt samarbete med polacken Marcin Matkowski är redan över.

– Det började med att Matkowski textade mig efter Rotterdam och sa att det var dags att bryta. Jag började leta och jag tänkte direkt på Jürgen. Vi sa rätt snabbt att ”nu jävlar kör vi”. Förhoppningsvis blir det bra, säger Robert Lindstedt på tennis.se.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.