”Fidde” sammanfattar Floridaresan

5
Fidde Rosengren (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Fidde Rosengren (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Christian Lindell, Patrik Rosenholm och Markus Eriksson tog tillsammans 32 ATP-poäng under fyra veckor på futuretouren i Florida.

– Jag hade förväntat mig mer, säger förbundskaptenen ”Fidde” Rosengren som var närvarande under de tre första veckorna. 

Men resan kunde inte ha börjat bättre för Christian Lindell som gick och vann första veckan utan att förlora ett enda set.

– Han vann utan att spela på topp. Det är jäkligt imponerande, säger Rosengren.

Med under de övriga veckorna gick det inte lika bra för sverigetvåan som åkte ut i den andra omgången två veckor i rad.

– Han kom inte upp i samma standard som på sensommaren förra året. Jag hade förväntat mig en fysisk starkare Lindell. Han hade ett så pass bra år i fjol och framgång borde föda hårdare arbete.

Markus Eriksson gjorde en jämn insats. Under fyra turneringar tog han sig till en semifinal, två kvartsfinaler för att senare bli utslagen i första omgången den fjärde veckan.

– Det är där han står. När han möter en viss spelartyp har han inte mycket att sätta emot. Men Mackan är väldigt fysiskt stark och jobbar stenhårt.

Sämst gick det för Patrik Rosenholm som inte tog sig förbi den andra omgången.

– Liksom Mackan jobbar Patrik stenhårt. Men han fick inte till det. Det kan stundtals vara riktigt bra men Patriks lägsta nivå är alldeles för låg, avslutar Rosengren.

Föregående artikel” Allt har blivit större än vad det var”
Nästa artikelSvårast tänkbara lottning – Slovakien väntar i Fed Cup

5 KOMMENTARER

 1. Nu är det väl dags att förbundet slutar lägga mer pengar på Marcus ”kelgrisen” Eriksson och Patrik Rosenholm eller tror fidde verkligen att dessa spelare skall ta ett stort kliv framåt? Under över 2 år under Fiddes vingar med otaliga förbundsresor har det väl i stort sett inte hänt något positivt på rankingen eller har jag fel?

  • Både Patrik och Markus har uppnått sina högsta rankningar under Fiddes ledning. Men man kanske hade hoppats på bättre resultat.

   Satsningar kommer göras på yngre spelare i vår, bland annat på Mridha och Windahl.

 2. Nu är inte jag insatt alls utan bara Tennisälskare. Men logiskt sett så måste man ju satsa på det man har innan någon kan ta över.

  Det går ju liksom inte att bränna ut Micke Ymer Mridha och Windahl innan de ens har börjat på touren ordentligt.

  Glöm inte Magnus, Fidde har sagt: Målet är att de äldre ska bli lite bättre så de yngre kan ta rygg.

  Sen har vi en andra DC singel att tänka på. Markus kan gå in där om något händer med Chrille.

  Det märks också att Fidde är besviken på Chrille. Vänta Magnus ett par år, om allt går som det ska ökar konkurrensen om platserna, då händer det grejer.

 3. Jacob!! Rosenholm blir 27 år i år. Han har fått åka med på otaliga förbundsresor de sista åren, hur många matcher på Challenger nivå har han vunnit? Jag tror det är 2 st. Nu var de på 4 turneringar i USA och spelade 10000 futures ( den lägsta nivån) och han lyckas skrapa ihop totalt 2 poäng. I mina ögon är det definitivt ett stort slöseri av förbundets ansträngda ekonomi. Mikael Ymer och Windahl skall väl inte ta rygg på Rosenholm och Eriksson de är om inte redan så väldigt snart väldigt mycket bättre spelare än ovan nämda.

 4. Vem ska de ta rygg på då? Finns det fler än Eriksson, Rosenholm och dubbelspelarna som varit nära landslaget de sista åren ens? Eleskovic har väl varit skadad?

  Säger inte att du har fel Magnus men tanken från förbundets sida verkar vara att inte köra stenhårt med Ymer och Windahl för tidigt

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här