Finaldag i JSM i Göteborg

GLTK i Göteborg (Foto: Emma Nyqvist)
GLTK i Göteborg (Foto: Emma Nyqvist)


JSM i Göteborg går in i slutskedet. Första finalen, dubbel för tjejerna i 16-årsklassen spelades igår, och idag har vi flera finaler att se fram emot.

GLTK är det som arrangerar JSM i år.

Friberg mot Eriksson Ziverts i final

I 16-årsklassen blir det en uppgörelse inom Team Catella mellan Karl Friberg och Jonas Eriksson Ziverts som båda tävlar för SALK. De båda var toppseedade och Friberg har ännu inte tappat något set. Eriksson Ziverts tappade set tidigt i turneringen mot Jesper Klöv Nilsson, Ullevi TK, men har sedan spelat stadigt och i semifinalen blev det 6-0, 6-0 mot Filip Hallin, Farsta TK.

Eriksson Ziverts och Hallin är för övrigt dubbelpartners också och möter Friberg/Linus Bergevi i dubbelfinalen.Viktorovitch har chans till dubbla guld

Igår spelades den första finalen, i dubbel för 16-åringarna. Karolina Tilander/Lisa Zaar hade 9-4 i skiljeset mot Alexandra Viktorovitch/Ida Ferding, men de sistnämnda lyckades vända till seger med 11-9.

I singelfinalen idag möts de toppseedade Julia Saner, Upsala TK, och Alexandra Viktorovitch, Tabergsdalens TK. Saner vann en tresetare i semifinalen mot Ebba Rosberg, SALK. Viktorovitch hade sin svåraste och jämnaste match i kvartsfinalen mot Melis Yasar, Fair Play TK.

Semifinaler för 14-åringarna

Kevin Chaoud, Falkenbergs TK mot Rikard Rååd, Kils TK och Viktor Arsov, Örebro TK, mot Tim Tordendahl, Enköpings TK. Så ser dagens semifinaler ut.

Ross Weibull, IS Göta och född -02, kvalade in i 14-årsklassen, och slog ut förstaseedade Gustaf Ström, Bålsta TK, i den första omgången. Men för Weibulls del tog det stopp sedan mot Chaoud i kvartsfinalen.

I tjejklassen är man framme i kvartsfinalerna och där är toppseedade Victoria Carlsten, Fair Play TK, och Caijsa Hennemann, Ullevi TK, kvar.

12-åringarna har sina finaler på lördag.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.