”Finns konflikter inom Österrike”

 

Dominic Theim (Photo: Carine06 https://www.flickr.com/photos/43555660@N00/)
Dominic Theim (Photo: Carine06 https://www.flickr.com/photos/43555660@N00/)

Nu är det bara två veckor kvar tills Sverige ställs mot Österrike i Davis Cup. Och enligt Sveriges förbundskapten finns det en möjlighet att inte Österrike kommer min sin bästa spelare.                

– Det finns en konflikt där, säger ”Fidde” Rosengren. 

Det har snart gått fyra månader sedan Sverige senast spelade en Davis Cup match. Då spelade Sverige för att hålla sig kvar i division 1, vilket man lyckades med. I den första omgången 2015 ställs Elias Ymer och det övriga svenska laget mot tufft motstånd direkt, det är nämligen Österrike man möter.

Österrike har tre spelare topp-100 på ATP-rankningen. Men lagets största stjärna, Dominic Theim, kommer troligtvis inte till Örebro för att möta Sverige, enligt förbundskaptenen.

– Nej, han kommer troligtvis inte. Theim och hans tränare ligger i konflikt med det Österrikiska förbundet. Jag tror att Jurgen Melzer, Gerald Melzer, Andreas Haider-Maurer, Alexander Peya kommer representera Österrike. De har även Philipp Oswald som ett dubbelalternativ.

Lindstedt spelar

Sveriges trupp kommer tas ut den 23:e februari. Både Elias Ymer och Christian Lindell, som senast spelade Rio Open, har bekräftat att de åker till Sverige för att träna inför Davis Cup. Och på frågan om ”Robban” Lindstedt kommer svarar Rosengren så här.

– Att Lindstedt kommer räknar jag fullt ut med. (Lindstedt bekräftade även på Instagram under fredagen att han tänker spela mot Österrike).

Johan Brunström har flera gånger bevisat att han även kan spela singel. Men att ”Fidde” tar ut ”Bruno” till en singelmatch är inte särskilt troligt.

– Spelmässigt är han aktuell. Men inte till vilket pris som helst. Vi såg vad som hände senast då han spelade mot Ukraina. Han kunde inte spela tennis på fyra veckor.

Österrikes lag (ranking singel/dubbel)

Andreas Haider-Maurer (74/995)
Jurgen Melzer (84/37)
Gerald Melzer (145/260)
Alexander Peya (-/12)

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.