Förlust i kvartsfinalen för Lister

Cornelia Lister (Henrik Gustavsson/SweTennis)
Cornelia Lister (Henrik Gustavsson/SweTennis)

Cornelia Lister tog sig till kvartsfinal i Italien ($25 000 Turin), men där tog det stopp. Det blev 4-6, 2-6 mot 311-rankade Bernarda Pera.

Lister kan se tillbaka på en mycket bra vecka och nu slutade det med en hedersam förlust i en match med många jämna gem. Lister är rankad 648 idag och har bevisat att den rankingen kan hon förbättra. Det är ett bra kvitto!

Apropå Turin så har Susanne Celik spelat sig fram till dubbelfinal ihop med Marcinkevica.

Larsson vidare – tung förlust för Peterson

I Versmold i Tyskland ($50K) så är Johanna Larsson vidare till kvartsfinal. Det satt hårt inne idag mot 340-rankade Antonia Lottner, men Larsson vände och vann efter 3-6, 6-4, 6-2.

Larssons matchning är extra intressant och värd att lyfta fram. Det är nog rätt få spelare, rankade kring 70-strecket, som skulle välja att spela en 50000-dollars direkt efter Wimbledon och tätt inpå en WTA-turnering på hemmaplan.

Larsson gjorde något liknande ifjol, då hon föll i första omgången på grus i både Bad Gastein och Båstad. Då valde hon en avstickare till Colombia och en 100K-turnering på grus innan US Open. Det visade sig vara ett lyckodrag. Johanna Larsson är verkligen inte den som väljer några genvägar.

Larsson möter Conny Perrin i kvartsfinalen imorgon.

Dagens resultat var också oroväckande. Rebecca Peterson förlorade mot 128-rankade Laura Siegemund. Det i sig är kanske inte så konstigt, men 1-6, 0-6 är anmärkningsvärt. Den skillnaden ska det inte vara och det var inget bra svar inför Båstad nästa vecka.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.