Fred Simonsson på jakt efter försvunna ATP-poäng – I Sri Lanka

Han ville in på college och fick därför inte tävlingsspela. ATP-poängen försvann således. Nu tvingas han börja om på ny kula. Han gör det via träning hos Good To Great och jakten på att erövra ATP-poäng igen inleds med en tripp till Sri Lanka som han tackar sina föräldrar för. Möt Fred Simonsson. 

Vad får dig att åka till Sri Lanka?

– Jag åkte hit för att jag inte har några ATP-poäng kvar och nu i början av året är det väldigt svårt att komma in i tävlingar som går i Europa. Sedan går det tre tävlingar i rad på samma ställe plus att det är ett ekonomiskt land att vara i.

Har du åkt dit själv?

– Jag åkte hit med min kompis Joachim Bjerke.

Hur var flygresan?

– Flygresan var ganska smidig med ett stopp i Qatar, sedan raka vägen till Sri Lanka.

Hur är det på plats i Sri Lanka?

– Jag och Jocke bor på ett hotell som heter Cinnamon hotell som ligger i en av de finare delarna av Colombo. Härifrån är det väldigt nära att sig till klubben med taxi för en mindre penning. Själva landet är väldigt fattigt och man löper stor risk att åka på en sjukdom. Så man får vara noggrann med hygienen.

Hur är tennisförutsättningarna?

– Jag anser att tennisförutsättningarna är väldigt bra. Än så länge har det bara varit jag och Jocke på klubben vilket har gjort att vi kan träna när vi vill. Som sagt så ligger klubben bara tre kilometer från hotellet så det går väldigt snabbt att ta sig dit.

Hur länge stannar du?

– Det går tre tävlingar här så förhoppningsvis så stannar jag minst tre hela veckor.

Hur finansierar du det?

– Jag har mina kära föräldrar att tacka, för att det är de som hjälper mig att finansiera den här resan.

Hur ser din satsning ut nu?

– Jag har precis börjat träna på Good To Great igen med Peter Carlsson som tränare. Vi kör väldigt hårt och fokuserat på träningarna plus att vi har ett par resor inplanerade så jag tror att det här upplägget blir väldigt bra för min framtida tennis.

Många är nyfikna på hur ditt senaste år egentligen såg ut?

– Förra året hamnade jag i ett väldigt dilemma då jag försökte komma in på college utan att få tävla på grund av regler som NCAA har. Jag höll på med hela collegeprocessen fram till oktober förra året innan jag bestämde mig för att göra en nysatsning på tennisen. Även fast jag inte kom in på college så pluggar jag upp ämnen vid sidan av tennisen. För personligen tycker jag att det är viktigt att ha en utbildning trots att man kör stenhårt på tennisen.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.