GLTK storsatsar på eget team

Christian Samuelsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Christian Samuelsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

GLTK gör en välkommen satsning på ett eget team. Bakom detta står en grupp med tolv sponsorer som ekonomiskt garanterar satsningen till 2017.

– Tanken är att ingen ska behöva lämna Göteborg för att helhjärtat kunna satsa på sin tennis, säger GLTK:s sportchef Klas Ivarsson.

Idag har spelare på västkusten haft två möjlighet i princip. Antingen flytta till Stockholm eller lita på att föräldrar och släkt ställer upp med ekonomiska resurser.

Sex spelare ingår i teamet. Daniel Appelgren (96), Christian Samuelsson (96), Eric Samuelsson (97), Sam Taylor (97), David Norfeldt (98) samt bosniskan Jasmina Tinjic (91).

Tennis Göteborg blir en del av satsningen då man ansvarar för Göteborgs Tennisgymnasium där ett flertal av spelarna går.

Katrinelundsgymnasiet, som är Sveriges största elitidrottsgymnasium med ca 550 elever, bidrar med expertis inom fysträning och sjukgymnastik.

– Idag gjorde vi vår första träning. Igår var förbundskapten ”Fidde” Rosengren här. Svenska Tennisförbundet är mycket positiva till projektet och har lovat ett bra samarbete. En del av spelarna är ju med i landslagssatsningar också, säger Ivarsson.

Sportchef Klas Ivarsson och Jesper Brunström blir ansvariga för teamet. Brunström kommer att köra sin egen satsning som spelare över sommaren, men från och med augusti är det tränarrollen som gäller.

Magnus ”Gusten” Gustafsson blir mentor och rådgivare åt såväl spelare som tränare som är inblandade i satsningen.

Teamsatsningen kommer från och med nästa år att ha en huvudsponsor som går in med sitt namn också. Tillsvidare får Team GLTK gälla.

 

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.