Good to Great-möte i Sharm El Sheikh

0
Fanny Östlund (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Fanny Östlund (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Jacqueline Cabaj Awad besegrade Fanny Östlund med 6-3, 6-1 i andra omgången i Sharm El Sheikh ($10K) och är nu klar för kvartsfinal.

Blåst och regn i Båstad ena veckan till stekande sol och hetta i Egypten den andra veckan. Det är tvära kast för GTG-tjejerna som den här veckan och nästa spelar 10 000-dollars på hardcourt i Sharm El Sheikh.

– Att komma från gruset till väldigt snabbt hardcourt i Egyptens sol och 37 grader är stor skillnad, säger Fanny Östlund.

Fanny Östlund tog en meriterande seger i första omgången mot tredjeseedade Ola Abou Zekry med 6-4, 6-3. Det var första vinsten i en huvudturnering sedan semifinalen i Oslo i november. Men sedan tog det stopp.

– Min singelvinst i onsdags var otroligt viktig för mig själv, högst rankade spelaren jag har slagit och bästa matchen i år. Mina vinster har ju varit lite frånvarande sedan min vinst i vintras, så det var väldigt kul att kunna vinna en huvudtävlingsmatch igen, säger Östlund.

Hur var matchen mot Jackie?

– Det är alltid tufft att möta sin träningskompis och sin god vän. Jackie servade och returnerade bättre än mig. Hon fick då ett övertag eftersom underlaget är så snabbt och bollduellerna är något kortare än vanligt, säger Östlund.

För Jacqueline Cabaj Awad väntar nu säsongens första kvartsfinal i en ITF-turnering.  Där står 588-rankade Francesca Stephenson för motståndet.

Sara Amiri föll i den första omgången mot Ksenia Dmitreva.

Föregående artikelEriksson: ”Det är upp till Elias”
Nästa artikel”Han rör sig inte så naturligt på gruset”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här