Grässäsongen här – Larsson föll i Holland

0
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Johanna Larsson smygstartade grässäsongen med en dubbelmatch igår, men i första omgången i singeln i Topshelf Open blev det förlust med 4-6, 1-6 mot Klara Koukalova.

Johanna hade 4-3 och egen serve i första set, men märkligt nog var serven inte till någon fördel på gräset för någon av spelarna. Johanna blev faktiskt breakad i sina samtliga servegem under matchen.

Larsson har ringa erfarenhet av grästennis och har nu 4-10 i matcher på underlaget och kommer att spela Eastbourne också innan Wimbledon börjar den 29 juni.

Larsson är dock vidare i dubbeln ihop med Kiki Bertens. Det fjärdeseedade paret möter Laura Siegemund/Asia Muhammad i kvartsfinalen.

Celik vidare i $25,000 Essen

Susanne Celik överlevde en rysare till match på gruset i tyska Essen. Det blev 6-2, 3-6, 7-6 mot kvalspelaren Marie Benoit i första omgången. Celik, som är fjärdeseedad, möter i nästa omgång ett wildcard. 452-rankade Tamara Korpatsch står för motståndet.

Cornelia Lister var nära att få spela 25K-turneringen i Galati i Rumänien, men förlorade kvalfinalen mot förstaseedade Cristina Ene med 6-3, 4-6, 4-6.

Anette Munozova spelare en 10K-turnering i Adana i Turkiet och möter imorgon en kvalspelare från Pole, Agata Jadwiga Bienkowska.

 

 

Föregående artikelEfter comebacken – Daniel Windahl åter vinnare
Nästa artikelYmer vidare i Italien

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här