” Han började mucka på banan”

Jacob Adaktusson stod för en rejäl vändning och vann nio raka game vid den första omgången av futuren i Istanbul. Segermatchen kantades dock av dålig stämning mellan Jacob och motståndaren Barcin Yalkincale.

 – Han började mucka med mig på banan, berättar Adaktusson.

Jacob Adaktusson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Jacob Adaktusson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det är på futuretouren det händer. De mest udda sakerna. Låt oss börja med resultatet. Jacob Adaktusson besegrade hemmaspelaren Barcin Yalkincale med 7-5 7-5. Bakom siffrorna döljer sig en udda utveckling.

– Jag möter en turk som kan spela bra, men inte särskilt bra. Jag börjar matchen på en nivå som är brutalt dålig. Jag ligger under med 0-5 och har setboll mot mig i min serve. Då tar jag nio raka game, säger han och fortsätter:

– Jag kan inte påminna mig att jag spelat en match där det hänt tidigare.

Hatmatch

Jacob Adaktusson berättade för någon vecka sedan att han mötte en ”dåre” i Egypten. Den franske dåren låg i lä jämfört med dagens motståndare.

– Idag är det en till dåre jag möter, skrattar Jacob:

– Han skrek och knöt näven i ansiktet på mig. När jag under vändningen gör likadant blir han vansinnig och börjar mucka på banan. Resten av matchen stirrar han på mig och skriker efter vunna bollar.

Vad sades efter matchen?

– Vi skakade hand, inte mycket kärlek där (skratt). Han ville ha sin sista forehand dömd in och väste till mig att den var inne. Klart ute sa jag.

Annars hade svenskarna det tufft ute på Futuretouren. Både Fred Simonsson och David Johansson föll i första omgången i Österrike.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.