Här spelar svenskarna vecka 28

3
Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Elias Ymer och Christian Lindell spelar Challengers på grus som förberedelser för Båstad. Här är en del av de svenska spelarna den här veckan:

Elias Ymer. Spelar Challenger i Braunschweig och är tillbaka på gruset. Möter i första omgången tysken Nils Langer, rankad 243 och som spelade final i Marburgs Challenger i förra veckan.

Christian Lindell. Spelar Challenger i Todi i Italien. Fick en tuff lottning då Blaz Rola, 93-rankad och tredjeseedad, väntar.

Markus Eriksson. Kvalar i Todi. Vann första matchen mot Johan Tatlot och möter idag Flavio Cipolla.

Daniel Windahl och Isak Arvidsson. Fortsätter turnén i Österrike och nu futuren i Telfs. Arvidsson börjar mot 669-rankade Tobias Simon och Windahl möter kvalspelaren Alexander Weis.

Milos Sekulic spelar en future i Belgien och möter idag 771-rankade Michael Geerts.

Rebecca Peterson och Johanna Larsson. Spelar i Tyskland ($50K Versmold). Larsson är andraseedade och börjar mot Renata Voracova. Peterson möter 270-rankade Dalila Jakupovic.

Susanne Celik och Cornelia Lister. Befinner sig i Italien för 25000-dollars i Turin. Lister kvalar och är i kvalfinal idag mot 431-rankade Petra Uberalova. Celik är tredjeseedad och börjar mot Ekaterina Gorgodze.

Fanny Östlund och Brenda Njuki. Befinner sig i Georgien för att spela 10000-dollars i Telavi. Östlund möter ett wildcard, Kavlshvili, som varit i två semifinaler de senaste veckorna i Telavi. Njuki möter 938-rankade Lidkovskaya.

 

Föregående artikelFörsta dubbeltiteln för Daniel Windahl
Nästa artikelEriksson föll mot veteranen

3 KOMMENTARER

  1. Överraskande av Lister att slå Uberalova med de siffrorna!? Var Uberalova skadad eller nåt? 11-2 i år och slagit spelare som Cirstea, Leykina, Schaefer, Kristina Schmiedlova, spelat jämnt med Teichman.

    Sedan har hon plötsligt tufft mot okända Bronzetti i första omg. av denna turneringen och inte mycket att sätta emot Lister därefter. Fick lämna W/O mot Vondrusova i turneringen innan. Om hon var frisk och spelade som vanligt så var det ett riktigt styrkebesked av Lister.

  2. Det verkar inte ha varit någon skada på Uberalova om man ska gå efter Listers spel när hon med samma lätta siffror slog åttondeseedade Myrtille Georges i nästa omgång. Först Ulvefeldt förrförra veckan och nu Lister som helt plötsligt börjar göra resultat på den här nivån. Väldigt tacksamt, de verkar ha tränat i det tysta. Hjälper säkert mycket att de ser hur många andra svenskar tar för sig och visar att det går.

    Riktigt kul svenskdag idag med segrar för Peterson, Celik, Larsson och Lister på höga nivåer.

    Värt att notera också att Pera, som Ulvefeldt besegrade i Helsingborg, slog 205:e rankade veteranen Patricia Mayr med 6-3 6-0 idag. Många svenskor nu som är kapabla att slå spelare runt topp 200.

    • Mycket kul att vi ser ut att få fler spelare på den här nivå. Det tar tid att passera en tröskel och etablera sig på en ny nivå. Det är rätt få spelare idag som går som raketer från ingenstans till etablerade på WTA-touren. Gör de det så faller de lätt tillbaka.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här