Hård kamp om wild card till Båstad

Susanne Celik (Foto: Conny Nilsson/onnesfoto.se)
Susanne Celik (Foto: Conny Nilsson/onnesfoto.se)

Susanne Celik var andraseedad i holländska Zeeland ($15K), men förlorade i andra omgången mot Jesika Maleckova med 6-4, 3-6, 0-6.

392-rankade Maleckova vann en 15000-dollars förra veckan i Breda i Holland och är i bra form. Här hade hon hela 28 breakbollar mot 7 för Celik.

Celik, rankad 259 och trea i Sverige, hade nog behövt ett bra resultat i Zeeland för att övertyga Båstad om att hon är rätt spelare för ett wild card. Celik har 10-15 i matcher i år.

Det är ju inte bara wild card till huvudturneringen som står på spel, utan även en plats i kvalturneringen.

– Vi håller på det till de sista dagarna innan tävlingen, säger tävlingschef Nina Wennerström till Kvällsposten.

Munozova till kvartsfinal

Anette Munozova kämpar på i det tysta och är för tredje gången på fyra veckor klar för kvartsfinal i en 10 000-dollars i Turkiet. 867-rankade Munozova besegrade idag en hemmaspelare, Yurtkuran, som saknar ranking i två raka set. Det blir betydligt tuffare motstånd imorgon när förstaseedade Lazareva står på andra sidan nät.

Brenda Njuki har gjort långresan till Georgien och ska göra tre tävlingar där. Igår blev det förlust mot förstaseedade Argyelan med 4-6, 5-7 i en jämn match i 35-gradig värme. En hedersam förlust, men Njuki får hoppas på bättre lottningar i fortsättningen.

Ida Jarlskog och Julia Rosenqvist spelar juniorturneringar den här veckan, Grade2. Jarlskog är vidare till andra omgången i Carstricum, Holland, och möter där Benamar som hon slog klart i Västerås tidigare i år. Rosenqvist vann också sin första match i Tjeckien som femteseedad.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.