Hur långt kan Lindstedt/Melzer gå?

Robert Lindstedt (Foto: si.robi - https://www.flickr.com/photos/sirobi/- CC BY-SA 2.0)
Robert Lindstedt (Foto: si.robi – https://www.flickr.com/photos/sirobi/- CC BY-SA 2.0)

Hur långt kan Robert Lindstedt och Jürgen Melzer gå i år i Wimbledon? Trefaldiga Wimbledonfinalisten Lindstedt är nu vidare efter 3-0-seger mot Bhupati/Tipsarevic.

Lindstedt/Melzer var favoriter igår och vann med stadiga 6-3, 6-3, 6-2 och hade inte en enda breakboll mot sig exempelvis. 41-årige Bhupati har ju knappt spelat något alls de senaste åren, samtidigt som Tipsarevic kämpat med sina skadeproblem.

Lindstedt/Melzer får också ta på sig favoritskapet i nästa omgång då de möter Hewitt/Kokkinakis men någon enkel match blir det förstås inte. Det helaustraliska paret besegrade nämligen Draganja/Kontinen i en femsetare efter 8-6 i avgörande. Det man vet om nästa match är att Hewitt/Kokkinakis kommer att ha ett gott publikstöd i alla fall.

INTERVJU: Mats Wilander pratar med Hewitt/Kokkinakis

Samarbete mellan Lindstedt och Melzer påbörjades i samband med US Open förra året och Wimbledon blir deras åttonde turnering tillsammans. Än har det väl inte direkt slagit gnistror kring konstellationen. Som bäst en final i Istanbul där de egentligen borde vunnit.

I Grand Slam-sammanhang har det blivit stopp i andra omgången i US Open och Franska Öppna. Kommer det gå bättre i Wimbledon den här gången?

Blir det vinst i andra omgången väntar förmodligen fjärdeseedade Rojer/Tecau. Efter de där  Wimbledonfinalerna ihop har rumänen Tecaus resultat gått i en annan bana än Lindstedts.

Robert Lindstedt är ju också expertkommentator i år i Cmore.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.