Hur långt kan Lindstedt/Melzer gå?

0
Robert Lindstedt (Foto: si.robi - https://www.flickr.com/photos/sirobi/- CC BY-SA 2.0)
Robert Lindstedt (Foto: si.robi – https://www.flickr.com/photos/sirobi/- CC BY-SA 2.0)

Hur långt kan Robert Lindstedt och Jürgen Melzer gå i år i Wimbledon? Trefaldiga Wimbledonfinalisten Lindstedt är nu vidare efter 3-0-seger mot Bhupati/Tipsarevic.

Lindstedt/Melzer var favoriter igår och vann med stadiga 6-3, 6-3, 6-2 och hade inte en enda breakboll mot sig exempelvis. 41-årige Bhupati har ju knappt spelat något alls de senaste åren, samtidigt som Tipsarevic kämpat med sina skadeproblem.

Lindstedt/Melzer får också ta på sig favoritskapet i nästa omgång då de möter Hewitt/Kokkinakis men någon enkel match blir det förstås inte. Det helaustraliska paret besegrade nämligen Draganja/Kontinen i en femsetare efter 8-6 i avgörande. Det man vet om nästa match är att Hewitt/Kokkinakis kommer att ha ett gott publikstöd i alla fall.

INTERVJU: Mats Wilander pratar med Hewitt/Kokkinakis

Samarbete mellan Lindstedt och Melzer påbörjades i samband med US Open förra året och Wimbledon blir deras åttonde turnering tillsammans. Än har det väl inte direkt slagit gnistror kring konstellationen. Som bäst en final i Istanbul där de egentligen borde vunnit.

I Grand Slam-sammanhang har det blivit stopp i andra omgången i US Open och Franska Öppna. Kommer det gå bättre i Wimbledon den här gången?

Blir det vinst i andra omgången väntar förmodligen fjärdeseedade Rojer/Tecau. Efter de där  Wimbledonfinalerna ihop har rumänen Tecaus resultat gått i en annan bana än Lindstedts.

Robert Lindstedt är ju också expertkommentator i år i Cmore.

 

Föregående artikelHård kamp om wild card till Båstad
Nästa artikelCollegespelare vann sommartouren i Varberg

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här