Isak Arvidsson klar för kvalfinal efter skräll

560-rankade Isak Arvidsson stod för en riktig skräll under söndagen i kvalet till Challengern i Wroclaw i Polen. Den 215-rankade ryssen Aslan Karatsev besegrades i en riktig nagelbitare efter siffrorna 4-6, 6-4, 7-5.

Svensken hade ledningen med 4-1 i det avgörande setet men ryssen kom tillbaka och tog fyra raka gem och servade för matchen vid 5-4. Men Arvidsson kom tillbaka och bröt två gånger och stod till slut som segrare.

– Jävligt skönt. Jag hade kontroll på det i tredje set men sen gör jag två dåliga servegem och på detta underlaget blir det jobbigt då. Men grundspelet var bra så när det blev spel kände jag mig stark, säger Isak Arvidsson.

Förlust blev det dessvärre för Patrik Rosenholm som föll mot Mirza Basic med 6-4, 5-7, 4-6. Mirza Basic blir Arvidssons motståndare i kvalfinalen under måndagen.

– Har inte hunnit tänka på den matchen. Men Fidde och Patrik har mycket info om motståndaren.

Markus Eriksson tog matchen mot 254-rankade Laslo Djere till tre set, men förlorade tillslut. Det blev 7-6, 4-6, 6-3 till serben, som kom till spel med en färsk Futuretitel i Egypten i bagaget.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.