ITF: Svenskor med kvartsfinalchans

Anette Munozova (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Anette Munozova (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Hilda Melander och Cornelia Lister är utslagna, men några svenska spelare har chansen att nå en bit in i sina turneringar den här veckan.

Fanny Östlund vann mot Selin Ovunc (6-3, 4-6, 6-0) i Antalya, Turkiet ($10K). I andra omgången väntar Sofia Dmitrieva, och inte sjätteseedade Lisa-Maria Moser som gav i den matchen i andra set. Det kan vara till fördel för Östlund att nå kvartsfinal. Kajsa Rinaldo Persson besegrade Dmitrieva för ett litet tag sedan.

I El Kantaoui, Tunisien ($10K) är både Anette Munozova och Linnea Malmqvist vidare till andra omgången. Munozova har en bra möjlighet att nå kvarten. Hon möter en kvalspelare.

Brenda Njuki går in idag som först, andra omgången i Sharm El Sheikh. Hon möter en 21-årig spelare från Egypten som inte har någon match registerad tidigare.

Hilda Melander hade sina möjligheter mot sjundeseedade Szlavikovics men förlorade med 4-6, 7-5, 5-7 i den första omgången i Bol, Kroatien ($10K).

Cornelia Lister vann sin första match, men förlorade i andra omgången i Madrid ($10K). Det blev 3-6, 2-6 mot 17-åriga Estela Perez-Somarriba.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.