”Jag har spelat på Philippe Chatrier – så det här är lugnt”

0
Christian Lindell (Foto: Jacob Johannesson/Swetennis)
Christian Lindell (Foto: Jacob Johannesson/Swetennis)

Christian Lindell är vidare till den andra omgången i Swedish Open för det andra året i rad. Under måndagen besegrade han sin gode vän Joao Souza. En glad och lättad svensk mötte under måndagseftermiddagen pressen. 

– Mycket skönt att slå en så här bra spelare. Den första gången jag tränade med honom var för åtta år sedan. Sedan dess har vi rest tillsammans och haft samma tränare. Jag visste precis hur jag skulle spela mot honom och han visste precis hur han skulle spela mot mig, säger Christian Lindell som kunde serva hem matchen vid ställningen 5-3 tredje set, men misslyckades.

– När jag hade 30-0 började jag tänka på tusen saker. Jag gjorde två dubbelfel. Men skönt att jag kunde ta det i nästa gem.

Var det en mental seger?

– Ja, absolut. Han har inte vunnit så mycket under det senaste. Samtidigt är jag en mycket bättre spelare mentalt i år. Förra året när jag spelade här var jag rankad runt 400, detta året känner jag mig som en mycket bättre spelare och är rankad 180. Jag har spelat på Philippe Chatrier, så det här är ganska lugnt, säger Lindell och skrattar.

Och det kan bli svenskt motstånd i andra omgången, vilket Lindell hoppas på.

– Det skulle vara kul om Elias vann. Då har vi en svensk i kvartsfinal, vilket skulle vara bra för svensk tennis. Men det kommer blir tufft för honom. Bellucci är en bra spelare.

Elias Ymer spelar den andra matchen på centercourten i morgon efter klockan 11.

Föregående artikelLättad Lindell vidare i Swedish Open
Nästa artikelSvenskarnas första ATP-seger: ”Jäkligt skönt”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här