Jättelyft på rankingen för svenskorna

2
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Båstadveckan slutade med succé i och med Johanna Larssons seger, men det är varken början eller slut på ett lyft för svensk damtennis som vi ser just nu.

Johanna Larsson kliver upp 26 placeringar på rankingen den här veckan, men lustigt nog så blir det andra gången i år som det blir en tangering av hennes personbästa – plats 46.

Rebecca Peterson tar 21 placeringar och når nytt rekord – plats 143. Och det är viktigt. Rebecca ska spela kvalet till US Open och just nu är hon på gränsen att faktiskt bli seedad där och få en lite bättre lottning.

Cornelia Lister tar hela 181 placeringar den här veckan och är rankad 513. Med råge nytt personbästa.

På årsrankingen, som verkligen visar åt vilket håll det lutar, finns nu åtta (8) svenskor på topp 500 (Larsson, Peterson, Celik, Arvidsson, Lister, Ulvefeldt, Allgurin och Rinaldo Persson i tur och ordning). Vi kan säga nio spelare, för Cabaj Awad är 501.

 

Föregående artikelMikael Ymer – svenskhopp i EM
Nästa artikelTänd Paire för bra för Eriksson

2 KOMMENTARER

  1. Angående årsrankningen; det är lika mycket som t.ex Storbritannien och många andra mellanlag i Europa, typ Schweiz.. Slovakien.

    Det är anmärkningsvärt om man jämför med övriga nordiska länder som har max 1 spelare vardera, men där var vi iofs också nästan för några år sedan. Det har gått snabbt sedan dess.

    Sen ska ju egentligen åtminstone Rosenqvist, Jarlskog och Melander (om hon kommer tillbaka från skadan nu) vara topp 500 också.

    • Mycket betydelsefullt. Hela systemet, som det är uppbyggt, handlar om att ta sig över ”pucklar”. Att vara 900 eller 700 har inte så stor betydelse, det är $10K som gäller ändå. Men runt 500 så är $25K möjligt, i varje fall kval, = fler rankingpoäng. Och då kan det börjar snurra på.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här