Johanna Larsson klar för kvartsfinal: ”Tuff match”

Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Johanna Larsson har fått en kanonstart på grussäsongen. Under onsdagen slog hon hemmahoppet Gabriela Ce med 7-6, 6-4 i Rio Open. 

Efter en lång match i måndags väntade det brasilianska hemmahoppet på centercourten i Rio de Janeiro. Efter många långa dueller fick det första setet avgöras i tiebreak där svenskan var starkast och tog hem det med 7-4 inför en entusiastisk hemmapublik.

– Publiken var så klart på hennes sida men de var rätt så fair ändå, kul med lite tändning också, säger Johanna Larsson till SweTennis.

Larsson startade det andra setet lysande. Hon gick snabbt upp till 5-2 men där tog det stopp. Brasilianskan Ce tog två raka gem och satte press på svenskan. Ce hade även gemboll till 5-5 men då vann Larsson tre raka bollar och vinsten var ett faktum.

– Det var en tuff match i dag. Det var verkligen skillnad att spela på centercourten än de övriga banorna. Det var svårt att få död på bollen då min motståndare rörde sig bra och befann sig långt bak i banan.

I kvartsfinalen väntar vinnaren mellan Madison Brengle och Dinah Pfizenmaier. Vad tror du om den matchen?

– Ska bli kul med ny match. Förhoppningsvis så kan jag smälla på lite mer i nästa match och även få upp hastigheten i serven, säger Larsson som preliminärt är rankad på plats 60 just nu.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.