Johanna Larsson skadad – Cornelia Lister inkallad

0
Cornelia Lister (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Cornelia Lister (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det blir ett ungt och oerfaret svenskt lag som kommer att ställas mot Slovakien. Johanna Larsson är skadad och idag åkte Cornelia Lister med till Bratislava istället.

Larsson har haft problem med en armbåge på sistone.

– Jag har vilat de två senaste veckorna. Självklart är det jättetråkigt att missa Fed cup, men jag känner mig inte hundraprocentig och då är det ingen mening att åka, säger Johanna Larsson till Radiosporten.

Susanne Celik (221), Rebecca Peterson (235), Ellen Allgurin (366) och Cornelia Lister (681) utgör nu laget.

Rebecca debuterade på riktigt mot Schweiz och gjorde sina första Fed Cup-matcher. Ellen Allgurin var med 2012 när Sverige tog sig upp i World Group II. Susanne Celik var med i Helsingborg, men fick inte spela.

Cornelia Lister är debutant och fick beskedet i lördags och är nu med i Bratislava.

– Vi kom hit i dag runt lunchtid. Vi har hunnit med sightseeing, men ingen träning. Den börjar vi med imorgon. Det har varit en bättre dag än jag förväntade mig. Det är bra stämning i laget och det känns som att det kommer att bli en bra vecka. Det gäller att visa vad man går för på träningarna, säger Cornelia Lister.

I Slovakien tog Anna Karolina Schmiedlova ett jättekliv på rankingen den här veckan efter titeln i Katowice. Hon är nu 46:a, bästa noteringen i karriären, och den bäst rankade spelaren i det slovakiska laget.

Föregående artikelTrots Gulbis storförlust hyllar letten sin nye svenske coach
Nästa artikelSiljeström/Emmrich tillbaka i det vinnande spåret

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här