Johanna Larsson svenskhoppet i Båstad

Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Johanna Larsson är kvar och klar för semifinal, men Rebecca Petersson är utslagen. Det blev facit efter dagens kvartsfinaler i Båstad.

Johanna Larsson slog Barbora Strycova med klara 6-2, 6-3 och det är ett imponerande resultat alla dagar i veckan. Johanna brukar ha svårt för den spelstil som Strycova har, som ofta rycker sönder spelet med variation. Så var inte fallet idag och det ger Larsson en extra stjärna i kanten. Johanna hade faktiskt 5-0 i andra set.

– Jag kunde spela ut idag, säger Johanna Larsson.

I semifinalen väntar 74-rankade Yulia Putintseva. Hon är en av de kortaste spelarna på touren, men har en bra serve ändå och är en tuff motståndare. Återstående program är dock inte svårare än att det inte är helt otänkbart att Larsson tar sin första WTA-titel i karriären här i Båstad.

För Rebecca Peterson tog resan slut i kvartsfinalen mot Mona Barthel. Att Rebecca kan slå bra spelare såg vi igår, men den svåra uppgiften är ofta matchen efter en sådan insats. Det är ofta det som skiljer de bästa spelarna från resten, att leverera och kunna mobilisera gång efter gång.

Nu var Rebecca inte alls med från start och första set var över efter knappt 25 minuter. Det andra blev bättre och Rebecca hade två setbollar i tyskans serve vid 6-5. Man kan bara spekulera i vad som hänt om Rebecca fått med sig setet där, men så blev inte fallet. Nu blev det förlust med 1-6, 6-7.

Rebecca kommer att avancera ett tjugotal platser på rankingen från nuvarande 163 idag.

Regerande titelhållaren Barthel möter Arruabarrena i sin semifinal.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.