Julia Rosenqvist: ”Atmosfären helt fantastisk”

0
Julia Rosenqvist (Foto: Lazlo Illes)
Julia Rosenqvist (Foto: Laszlo Illes)

De var fem från start, men när första dagen var slut var bara en svensk spelare kvar i 10000-dollarturneringen i Antalya. 16-åriga Julia Rosenqvist är nu nära ranking för första dagen efter en meriterande seger mot 476-rankade Nicoleta-Catalina Dascalu med 7-6, 7-6.

– Jag var riktigt nöjd med helheten av matchen och bevisade mycket för mig själv att mitt spel räcker långt om jag fortsätter som jag gör! säger Julia Rosenqvist till SweTennis.

Cornelia Lister, Fanny Östlund, Kajsa Rinaldo Persson och teamkompisen i Grand Slam Project, Ida Jarlskog, blev alla utslagna i den första omgången. Julia, som fyller 17 om cirka två veckor, är alltså vidare efter kval och seger i första omgången.

– Första matchen i kvalet var jag lite nervös för att de var ändå första matchen på grus för i år. Men jag märkte med en gång att jag hade en bra balans mellan bra riv och offensiva attack slag. Inför dagens match hade jag absolut inga tankar om vem jag mötte även om hon var seedad. Har ingen större respekt för seedade spelare när jag vet att mitt spel funkar. Mina mål under matchen var att ha tålamod och inte avgöra bollarna för fort men samtidigt vara offensiv, säger Rosenqvist.

I nästa omgång väntar en annan kvalspelare, tyskan Hanna Landener.

– Som tidigare bryr jag mig inte så mycket om vem jag möter, vet inte heller hur hon spelar så det är först under matchen som jag får lista ut det! Bara in och köra, säger Rosenqvist.

I höstas tog Julia sin första seger i en ITF-turnering för seniorer i Stockholm. Det här var andra vinsten, men det krävs resultat i tre turneringar på den här nivån för få ranking.

En stor skara svenska spelare och ledare är på plats utanför Antalya. Landslagscoacherna med förbundskapten Lars-Anders Wahlgren i spetsen är där, likaså spelare från RIG Båstad och Good to Great.

– Atmosfären har vart helt fantastisk! Jag har trivts väldigt bra med Mari, Pontus och ”Wahlen” som vart på plats. Sen att ha många vänner och spelare som hejar på varandra gör det väldigt roligt att spela! Det är kul att Wahlen har tittat på mina matcher, som förra året spelade jag bra under dessa två tiorna och det är extra kul att följa upp det i år igen, om inte bättre, avslutar Julia Rosenqvist.

Föregående artikelSvenska 98:or vidare i Turkiet
Nästa artikelCibulkova opererad – tillbaka till grässäsongen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här