Elias Ymer gick hela vägen

2

ymer22

Elias Ymer gick hela vägen i Caltanisetta, Italien. Svensken besegrade amerikanen Bjorn Fratengelo med siffrorna 6-3, 6-2. Nu väntar ett rejält lyft på rankningen. 

Efter seger mot förstaseedade Ramos i semifinalen väntade 149-rankade Bjorn Fratangelo. Och det dröjde inte långt tid innan det första servegenombrottet kom. Svensken bröt till 3-1 och höll därefter sina servar vilket betydde setvinst med siffrorna 6-3.

Ymer fortsatte även övertyga i andra set. Svensken bröt till 2-1 och amerikanen började se uppgiven ut. Inte långt därefter stod det 4-1 och vi ställningen 5-2 kunde Elias Ymer serva hem den första challengertiteln påhejandes av den stora italienska publiken.

Titeln innebär 125 ATP-poäng vilket för upp svensken på en placering runt 130 på ATP-rankningen. Challengertiteln är den första som bärgas av en svensk ända sedan 2009 då Robin Söderling vann i Sunrise.

Föregående artikelDe vann Båstadtennis Corem Open
Nästa artikelFörre tränaren: ”Otroligt kul för Elias”

2 KOMMENTARER

 1. Har inte velat skriva något innan finalen. Vill inte heller uttala mig om Elias framtida karriär. Säger INTE att han kommer bli bäst, MEN han har visat mig att han HAR en mästares psyke denna vecka!

  Syftar inte bara på alla vändningar han gjort i matcherna utan sättet han gör det på. Trots bristerna som fortfarande finns i spelet så hittar han vägar att vinna nyckel gamen. Jag känner igen det från alla blivande mästare som slagit igenom under min livstid.

  Att killen har en vilja av stål till att bli bra vet vi som följer honom. Jag hoppas att de sista som tvivlat slutar med det nu. Det är dags för nationen att stötta Eli till toppen inom sporten!

  • Han går sin egen väg och det fungerar alldeles utmärkt. De frågetecken som funnits är ersatta med utropstecken. Ärligt talat så var ju resultaten i Challengerturneringarna tidigare sådana att tvivel var rimliga.

   Klarar han att leverera när kraven ställs på att han ska göra det? Svaret på den frågan är ja. Inte bara efter den här veckan, utan även i Fürth.Han har visat med råge att den ranking han nu har och kommer att ha väl motsvarar den kapacitet han just nu besitter.

   Nu gäller det att hålla sig etablerad på den här nivån också. Och det är inte lätt för unga spelare. Ymer blir nu tolva i världen bland de som är 21 eller yngre. Eller nr 5 bland det som inte fyllt 20. Det är jäkla häftigt!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här