Karlovic för stark för Ymer

Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det gick inte denna gången heller. Elias Ymer vann det första setet men därefter var Ivo Karlovic den bättre spelaren. Siffrorna skrevs till 7-6 (2), 2-6, 4-6, 6-7 (2). 

Elias Ymer kom i underläge direkt och Karlovic hade chansen att bryta svensken i matchens första gem. Men svensken tog sig samman och gick fram till en viktig 1-0-ledning. Därefter höll de bägge spelarna sina servar vilket ledde till ett tiebreak i första set. Där var Elias Ymer den bättre spelaren och vann tiebreaket solklart med 7-2. Då väcktes förhoppningar om Ymers första vinst i en huvudturneringen i Grand Slam-sammanhang.

Men den långa kroaten kom tillbaka. Efter att ha räddat en breakboll bröt kroaten fram till 4-2 och kunde därefter utjämna till 1-1 i set. Och Ivo Karlovic fortsatta bryta svensken. Vid ställningen 5-4 till kroaten i tredje set kom matchens andra servegenombrott då Karlovic bröt fram till setvinst vilket betydde 2-1 i set till kroaten.

Det fjärde setet var jämnt. Så pass jämnt att det skulle avgöras i tiebreak. Och denna gång var det Karlovics tur att dominera. Kroaten avslutade med ett ess nummer 42 vilket betydde att Elias Ymer fortfarande inte har vunnit någon match i en huvudturneringen i Grand Slam-sammanhang.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.