Landslaget redo för Florida – trots förlorat bagage för Rosenholm

0

rosen

Tillsammans med förbundskaptenen ”Fidde” Rosengren befinner sig Patrik Rosenholm, Markus Eriksson och Christian Lindell i Florida. Trots uteblivet bagage för den förstnämnde är de redo för fyra futures. 

Med två futuretitlar och flera finaler kan Patrik Rosenholm titta tillbaka på ett bra 2014. Men Stockholmssonen vill förstås ha ett ännu bättre 2015.

– I höstas lade jag om min träning då jag fokuserade mer på fysen samtidigt som jag drog ner på antalet tennistimmar, säger Patrik Rosenholm.

Något han känner har gett resultat.

– Det har gynnat min tennis och hoppas det resulterar i ett ännu bättre år 2015.

Rosenholm betonar även Fidde Rosengrens viktiga roll.

– Under Fiddes tid har det blivit mer professionellt samtidigt som möjligheterna har växt. Jag har blivit bättre på att jobba och att få lite hjälp med ekonomin är alltid välkommet. Det är det bara kolla på rankningen och jämföra med hur det såg ut för ett år sedan så ser man förbättring.

Förlorat bagage

Underlaget för dessa kommande tävlingar är grönt grus, efter flera månader utan träning på grus medger Rosenholm att det känns lite knackigt.

– Det kommer ta en tid innan man vänjer sig vid gruset och vinden. Just nu sitter inte träffen så bra.

En annan sak som har försvårit förberedelserna för svensken är ett förlorat bagage.

– Det har inte dykt upp ännu så jag har fått köpa nya skor samt fått låna lite kläder. Som tur var fick jag med mig mina racketar.

Lindell toppseedad

Alla tre svenska spelare hamnade på samma halva i lottningen. Förstaseedade Lindell ställs mot hemmaspelaren och wildcardet Amiri. Sjundeseedade Markus Eriksson får det desto tuffare då han möter 583-rankade Farris Gosea från Storbritannien. Patrik Rosenholm som är seedad femma får inte heller han en lätt första omgång då motståndet består av 520-rankade Temur Ismailov.

Huvudtävlingen inleds på tisdag.

 

 

Föregående artikelEspresso vände matchen
Nästa artikel”Startfältet är tufft och det blir bra matcher”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här