Larsson föll i Indian Wells: ”Många bra bitar i matchen”

Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det blev förlust för Johanna Larsson när Indian Wells inleddes. Det blev 6-4, 6-3 för ryskan Anastasia Pavlyuchenkova i den sena kvällsmatchen lokal tid, nattetid svensk tid.

– Det var en jämn match där ryskan fick ut lite mer av sina vapen än vad Johanna fick. Det var många bra bitar i matchen, men behöver hålla det mer, säger tränaren Mattias Arvidsson.

Första set var jämnt där det var 4-5 och 30-30 i Johannas serve, men Pavlyuchenkova kunde spela hem setet på sin första setboll. I andra set följdes spelarna åt fram till 4-3. Ryskan fick ett break med sig till 5-3 och chansen att serva hem matchen. Det gjorde hon, men fick först rädda sig ur ett 30-40-läge och breakboll för Johanna.

Pavlyuchenkova, idag rankad 39, slog Larsson i raka set också i förra turningen i Monterrey. Ryskan har stadigt varit topp 25 sedan 2009 och har som bäst varit rankad 13. Johannas säsongsinledning och en ranking idag som 52 tyder på att det avståndet har minskat.

– Jag tycker Johanna helt klart är på den här nivå. Nu har vi chansat att träna ordentligt i tio dagar för att komma tillbaka starkare och bättre i Miami, säger Arvidsson.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.