Larsson kämpade tappert: ”Ville verkligen vinna”

Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Johanna Larsson var tvungen att vinna sin match mot Timea Bacsinszky för att hålla liv i matchen mot Schweiz. Men svenskan föll dessvärre i två raka set med siffrorna 3-6, 6-7. 

Starten Larsson var inte heller särskilt önskvärd då hon blev bruten omgående. Svensken bröt tillbaka till ställningen 3-3 men därefter blev hon bruten igen och schweiziskan kunde serva hem första set med 6-3.

Andra set började på samma sätt. Johanna blev bruten och Bacsinszky gick direkt upp till en 3-0-ledning. Men Johanna kom tillbaka ytterligare igång och bryt sin motståndare två gånger om. Vid ställningen 5-4 servade Larsson för att få till ett avgörande set, men misslyckades tyvärr detta. I stället väntade ett tiebreak där svenskan ledde med 4-2, men därefter tappade hon greppet och föll med 5-7. Johanna kämpade och slet matchen i genom men kunde inte hålla i hopp det när det väl gällde.

– Jag spelade lite bättre i dag. Jag hade bättre längd och tryck. Men samtidigt hade hon en fantastisk backhand. Jag började punktmarkera hennes forehand lite för sent, säger Johanna Larsson som fortsätter:

– Jag är besviken. Men jag är samtidigt stolt över att jag kämpade hela vägen. Jag ville verkligen vinna i dag.

Hur gick tankarna när du servade för andra set?

– Jag var riktigt på gång där. Men jag gjorde två dumma beslut. Hade jag fått spela om det gemet hade jag gjort saker annorlunda. Och det är så det ser ut i dagens tennis tyvärr. Det är väldigt små marginaler, avslutar Larsson.

Nu väntar Sydamerika för Johanna där hon börjar med att spela WTA-turneringen i Rio de Janeiro som börjar den 16:e februari.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.