Finalklar Larsson: ”Det är titlar som räknas”

Johanna Larsson (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Johanna Larsson gav inte Yulia Putintseva någon chans i semifinalen i Båstad. Efter 6-4, 6-2 är ”JoLa” klar för final i Båstad för tredje gången.

– Jag skiter i hur spelet ser ut, säger Larsson. 

Johanna är på jakt efter sin första WTA-titel och nu är det bara Mona Barthel som står i vägen för den. De möts i söndagens final.

Johanna var tryggheten själv i sina servegem idag och hade inte någon breakboll mot sig på hela matchen. Faktum var att Putintseva bara mäktade med att vinna sex bollar totalt i Johannas servegem.

– Det kändes som jag fick bra utdelning på min serve. Hon blev väldigt frustrerad. Jag fick matchen dit jag ville, säger Johanna Larsson.

Johanna har varit uppe i tre WTA-finaler tidigare, men aldrig fått vinna. 2010 föll hon i Portoroz i Slovenien mot Anna Chakvetadze. 2011 och 2013 blev det final i Båstad också, men då blev det först förlust mot Polona Hercog och senare Serena Williams för två år sedan. Johanna Larsson förklarar varför hon trivs så bra i Båstad.

– Det är absolut mitt favoritunderlag. Detta året spelar vi med bollar som är lätta och studsat högt. Det passar mig rätt så bra. Det är verkligen förhållanden som gör det. Samtidigt får man man inte glömma bort det enorma publikstödet. Så ja, en kombination av allt för mig att trivas här.

I finalen väntar fjolårs segrarinnan Mona Barthel som Larsson har mött tre gånger tidigare, men svenskan har förlorat alla mötena.

– Det är titlar som räknas. Under mina tidigare finaler har jag kanske varit lite nöjd. Jag ska slita för varje boll därute imorgon. Jag hoppas på en välspelad match, men så länge jag står som vinnare skiter jag i hur spelet sett ut. Barthel är annars en lurig spelare, det komma bli tufft.

Larsson spelar också dubbelfinal under söndagen efter seger mot Barthel/Seigemund under lördagseftermiddagen.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.