Larsson vidare i Miami: ”Märks att hon har vunnit mycket”

Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Johanna Larsson är med stora kliv på väg att slå sig in på topp 50. Idag öppnade hon med seger i Miami mot Yaroslava Shvedova med 6-4, 7-6.

– Johanna servade mycket bra idag mot en av tourens bästa returtagare. Hon har hittat serven lite bätte och har bra placering på den nu. Det är viktigt för övriga spelet, säger coachen Mattias Arvidsson.

Johanna hade 4-1 i första set efter ett servegenombrott, men det hämtade Shevdova upp till 4-4. Nu avslutade Johanna första set formidabelt med att vinna två blanka gem. Det tyder på att självförtroendet är mycket gott.

– Johanna var lite bättre på de viktiga bollarna och det märks att hon har vunnit mycket matcher sista tiden, säger Arvidsson.

I andra set följdes spelarna åt, men återigen var Johanna den av de två som var mentalt starkast i tiebreaket. Hon vann fem raka poäng, hade 5-1 och kommandot och vann tiebreaket med 7-4.

I andra omgången väntar tiondeseedade Lucie Safarova. De möttes senast i Charleston förra året och då vann tjeckiskan i två raka set.

Johanna har tillsammans med sin tränare Mattias Arvidsson kört hårt i en veckas tid.

– Vi har tränat på bra och fått slå mycket bollar. Det blev några jätteviktiga dagar för att bygga upp allt inför grussäsongen, säger Arvidsson.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.