”Lyckligaste dagen i mitt liv” – Lindell klar för Franska Öppna

Christian Lindell
Christian Lindell

För första gången på fyra år är en svensk med i herrturneringen i Franska Öppna. Christian Lindell vann sin kvalfinal mot Jan Hernych med 3-6, 6-4, 6-4.

– Lyckligaste dagen i mitt liv, säger Christian Lindell till SweTennis.

Lindell hamnade omedelbart i underläge med 0-2 och tog sin första poäng i tredje gemet som först. En otäck start som illustrerades än tydligare med att Lindell inte kunde ta tillvara på sina breakmöjligheter, sex stycken, i första set som tjecken vann med 6-3.

Men det gick bättre i andra set. Lindell avslutade med ett break och 6-4 innebar ett avgörande i skiljeset. Där bröt Lindell tjeckens serve fram till 5-4 och vann sedan på sin första matchboll i egen serve vid 40-30.

Christian Lindell fick slutligen visa att han är en kompetent spelare på grus. En plats i första omgången innebär också klirr i en kassa för en spelare som i huvudsak sliter på challenger- och futurenivå. Ca 264 000 svenska kronor är en plats värd, och det kan jämföras med att Lindell under 2015 totalt spelat in ca 100 000 kronor.

– Jag är så lycklig att det inte går att beskriva. Lyckligaste dagen i mitt liv, säger en tagen Christian Lindell till SweTennis.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.