”Lyckligaste dagen i mitt liv” – Lindell klar för Franska Öppna

1
Christian Lindell
Christian Lindell

För första gången på fyra år är en svensk med i herrturneringen i Franska Öppna. Christian Lindell vann sin kvalfinal mot Jan Hernych med 3-6, 6-4, 6-4.

– Lyckligaste dagen i mitt liv, säger Christian Lindell till SweTennis.

Lindell hamnade omedelbart i underläge med 0-2 och tog sin första poäng i tredje gemet som först. En otäck start som illustrerades än tydligare med att Lindell inte kunde ta tillvara på sina breakmöjligheter, sex stycken, i första set som tjecken vann med 6-3.

Men det gick bättre i andra set. Lindell avslutade med ett break och 6-4 innebar ett avgörande i skiljeset. Där bröt Lindell tjeckens serve fram till 5-4 och vann sedan på sin första matchboll i egen serve vid 40-30.

Christian Lindell fick slutligen visa att han är en kompetent spelare på grus. En plats i första omgången innebär också klirr i en kassa för en spelare som i huvudsak sliter på challenger- och futurenivå. Ca 264 000 svenska kronor är en plats värd, och det kan jämföras med att Lindell under 2015 totalt spelat in ca 100 000 kronor.

– Jag är så lycklig att det inte går att beskriva. Lyckligaste dagen i mitt liv, säger en tagen Christian Lindell till SweTennis.

Föregående artikelCabaj Awad till semifinal i Egypten
Nästa artikelSvensksuccén fortsätter – Elias Ymer vann

1 KOMMENTAR

  1. Dagens resultat i Paris är beviset på att svensk tennis går åt rätt håll tennis vänner! Kom ihåg det nästa gång våra topp spelare är i en svacka.

    Jag trodde aldrig Chrille skulle kvala in till en GS. Tycker inte han haft den rörlighet som krävs för att nå toppen. Han ska bygga sitt spel runt serven och forehanden, han har spelat alldeles för långt bak i banan för att dra nytta av det.

    Cred till Chrille och Fidde för att de jobbar med den talang han besitter. Just hårt jobb har lönat sig både för Chrille och Elias.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här