Lindell klar för kvalfinal efter ny tresetsvinst

Christian Lindell är glädjande klar för kvalfinal i Franska Öppna. Detta efter att han vänt på steken mot James Ward. Lindell vann med 3-6 7-6 (7-5) 6-2. I kvalfinalen ställs han mot rutinerade tjecken Jan Hernych.

Christian Lindell var illa ute men redde ut knipan och besegrade britten James Ward. Lindell lyckades ta ett tight tiebreak i andra set och i tredje var han den starkare spelare. Förstås en mycket fin seger för Lindell.

Ward har visserligen inte grus som favoritunderlag men ifjol kvalade han till huvudtävlingen på Roland Garros. Britten har visat sig vara en USA-dödare i de två senaste årens DC-matcher där han slagit både Sam Querrey och John Isner i femsetsmatcher.

Christian Lindells två tresetssegrar innebär kvalfinal mot den flackt spelande Jan Hernych. Tjecken hade garanterat varit en bofast ATP-spelare om underlagen hetat gräs eller filt, det är på snabba underlag han brukar prestera på ganska hög nivå. Grus bör enligt logiken vara hans sämsta underlag och är det också, men han är en van Grand Slam-kvalspelare och vet vad kvalfinaler innebär. Daniel Windahl mötte tjecken ifjol och säger så här:

– Då vi möttes var det nästan orkan. Men han spelar ju snabbt och tar inga risker. Stabil volley. En helt okej serve, men svårt att bedöma när det blåste så mycket.

– Enligt mig har Lindell en grym chans men sedan är det ju så att bollen är rund som alla andra gånger och det kommer den vara nu med så allt kan ske.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.