Lindell klar för kvalfinal: ”Väldigt tufft här”

0

 

Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Christian Lindell är klar för kvalfinal till ATP-turneringen i Quito. Däremot blev det förluster för både Johan Brunström, Isak Arvidsson och Lucas Renard. 

Det var mot Inigo Cervantes Lindell tog sin första ATP-vinst i Båstad i somras. Då blev det en klar seger med 6–2, 6-3. Under söndagen blev det betydligt tuffare. Trots att Lindell hade två setbollar i första set förlorade han det i tiebreak. Därefter vände svensken på matchen och stod som segrare efter siffrorna 6–7, 6-4, 6-2. I kvalfinalen väntar Renzo Olivo.

– Det är väldigt tufft att spela här på denna höga höjd. Men jag servade bra och var fokuserad matchen i genom, säger Lindell till SweTennis.

Vad tror du om dina chanser mot Olivo?

– Man vet aldrig vad som händer i Quito i och med den höga höjden. Men jag måste tro mycket på min serve och vara starkt mentalt. Sedan måste jag kämpa väldigt mycket för att slå han.

Senare under kvällen spelade Johan Brunström sin andra match i kvalet. Det blev förlust med 3-6, 6-7 mot Gerald Melzer.

Arvidsson missade chanserna

Isak Arvidsson som vann i förmiddags hade en tung eftermiddag. Trots att han servade för matchen i tredje set blev det förlust med 3-6, 6-3, 6-7 mot Joe Salisburg i Challenger-kvalet i Glasgow.

– Det var en helt annan match. Joe spelar serve och volley och är väldigt aggressiv. Det var ingen rytm alls, säger Arvidsson.

Det blev även förlust för Lucas Renard som föll mot den fjärdeseedade bulgaren Kutrovsky i raka set i Challenger-kvalet till Dallas.

Föregående artikel44-1 i matcher – ny överlägsen seger för Ellen Allgurin
Nästa artikelSerena Williams kommer till Båstad

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här