Lindell: ”Spelar min bästa tennis”

Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Utan ett enda tappat set är Christian Lindell klar för semifinal i Sao Paulo, Brasilien. Detta efter en komfortabel seger mot chilenaren Gonzalo Lama med 6-1, 6-3. Nu går svensken in bland de 200 bästa i världen. 

År 2010 var den senaste gången en svensk var i semifinal i en challenger. Då var  Christian Lindell framme i semifinal, i just Sao Paulo. Den 23-åriga svenskbrasilianaren fortsätter skörda framgångar i Brasilien. I fredagens kvartsfinal fick han en kanonstart på matchen. Lindell styrde chilenaren med sin tunga forehand över hela banan vilket bäddade för siffrorna 6-1 i första set.

– Jag visste exakt hur jag skulle spela mot honom. Han gillar att gå runt på sin forehand så jag slog många raka backhands så han fick röra på sig. Min backhand var riktigt bra i dag , säger Lindell till Swetennis.

I andra set dröjde det inte heller länge innan svensken fick sista första servegenombrott. Lindell bröt till 3-2 och höll därefter sina egna servegem vilket ledde till slutsiffrorna 6-3 i andra set.

Därmed är Christian Lindell framme i sin andra challenger-semifinal i karriären. Och chansen till en finalplats är absolut inte omöjlig med den formen 23-åringen visar upp för tillfället. Svensken möter antingen 210-rankade Germain Gigounon eller 204-rankade Guido Andreozzi.

– Det kommer bli riktigt tufft att nå final men jag spelar min bästa tennis just nu så jag är peppad inför morgondagen.

Varför trivs du så bra i Sao Paulo? 

– Höjden på 800 meter passar mig. Jag servar bättre och min forehand blir tung, säger Lindell som får 29 ATP-poäng för vinsten, vilket för upp svensken på en placering bland de 200 bästa.

Den senaste gången en svensk var i final på challenger-nivå var Andreas Vinciguerra som år 2009 föll mot den beryktade Daniel Koellerer i raka set i Rom.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.