Lindell: ”Aldrig varit så nervös”

0

Efter den stora bedriften att kvala in till Franska öppna ställdes svenske Christian Lindell mot världsspelaren Jo-Wilfreid Tsonga. Som väntat hade Lindell det svårt mot fransmannen och fick stryk med 1-6, 2-6, 2-6. 

– Det var för stort för mig, säger Lindell.

Inför ett fullsatt Philippe-Chatrier stegade Christian Lindell in mot sin livs största match. Och det märktes under inledningen utav matchen då svensken uppträdde nervöst. Tsonga gick fram till 3-0 omgående vilket senare ledde till setvinst med siffrorna 6-1.

– Jag har aldrig varit så nervös när jag gick in på banan. Nervositeten ledde i sin tur till att jag inte kunde hålla samma nivå som under kvalet, säger Lindell.

I andra set höjde sig svensken en aning och höll jämna steg med den forne topp-10 spelaren fram till 2-2. Svensken hade chansen att gå fram till en 3-2 ledning då han hade en 40-0-ledning. Men efter bland annat två dubbelfel tappade svensken sin ledning vilket betydde setets första servegenombrott. Därefter hade Tsonga inga större problem med att gå fram till en 2-0-ledning i set.

Ungefär samma scenario utspelade sig i tredje set. Lindell hade svårt att hänga med i fransmannens tempo vilket betydde förlust även i matchens tredje set.

– Banan var så annorlunda och stor och jag kan inte göra någonting mot en topp-15 spelare mot Tsonga. Det var för stort för mig helt enkelt.

Men jag antar att de senaste dagarna har varit väldigt inspirerande? 

– Ja, så klart. Men just nu har jag en liten dålig känsla på grund av att jag hade kunnat göra mycket mer. Jag vinner inte mot en topp-100 spelare när jag spelar som jag gjorde i dag. Men jag är ändå glad över att ha kvalat in till en grand slam, säger Lindell som spelar nästa turnering i Furth som börjar den andra juni.

Därmed är Christian Lindells äventyr i Franska öppna över för den här gången. Trots förlusten i den första omgången lämnar svensken Paris med cirka 264-tusen kronor och en hel del poäng vilket åter för upp Lindell på en placering bland de 200 bästa i världen.

Föregående artikelYmer borta efter missade setbollar
Nästa artikelAdaktusson och Björklund vinnare på Sommartouren

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här