Lindell vidare efter seger i två raka set

Det blev inget svenskt challengerspel i Turin för Elias Ymer då dagen regnade bort. Däremot så regnade inte spelet bort i Sao Paolo där Christian Lindell tog sig vidare och dessutom har en mycket bra lottning i kommande omgång.

Elias Ymer är inte ende challengersvensk denna vecka. För samtidigt som Elias får se Turin och Piemonte från sin sämsta sida så befinner sig Christian Lindell på ”hemmaplan” i Sao Paolo där Christian inledde fint.

llindell

Att han skulle ha bra chans mot fjärdeseedade Chase Buchanan i den första omgången stod klart redan vid lottningen. Amerikanen må ha spelat en del matcher på det röda gruset för att vara amerikanen, men han är likt de flesta andra amerikaner bättre på andra underlag. Christian tog också en till siffrorna enkel seger, 6-4 6-3 mot den 163:e rankade amerikanen. Men sägas kan att Lindell var nästintill klinisk att ta tillvara på sina breakmöjligheter. Tre av fyra breakbollar plockade han hem, medan amerikanen bara förmådde förvalta en av sina sex breakbollar och Christian var betydligt starkare vid de viktiga poängen.

Lindell är således framme i andra omgången där läge till en kvartsfinalplats ser tämligen goda ut. Närmast väntar emellertid det argentinska wild cardet Tomas Lipovsek Puches eller belgaren Julien Cagnini som hade ett mycket starkt futureår i fjol. En bra lottning får sägas.

Elias Ymer skulle ha spelat i Turin under dagen, men spelet blev uppskjutet. För en gång skull berodde det inte på Turins täta och ökända dimma utan det var ett fasligt regnande som gjorde att det mesta stod still i Turin. Återstår att se om det blir spel för Elias imorgon istället.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.