Lindells kämpainsats räckte inte

Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Christian Lindell stegade in på det knallröda gruset med fyra raka segrar bakom sig. Men det blev dock inte en femte. Trots en kämpainsats av hög kvalité blev det förlust med siffrorna 5-7, 6-7 mot Guido Pella. 

Men svensken höll jämna steg med argentinaren till en början. Det var inte förens i mitten av det första setet som matchens första servegenombrott kom. Men Lindell hade inte gett up. När Pella skulle serva för setet bröt svensken tillbaka. Dock tappade svensken återigen serven och denna gång lyckades den 140-rankade argentinaren serva hem setet.

Precis som under gårdagens semifinal blev Lindell bruten omgående i andra set. Men svensken bröt också tillbaka direkt, precis som i går. Efter ytterligare varsitt servegenombrott var ställningen 5-5 och då bröt Pella svensken återigen, denna gång till 6-5. Och när argentinaren var i ledning med 40-0 och hade tre matchbollar var det nog många som trodde att matchen skulle få ett snabbt slut. Men Lindell vägrade ge upp och vann tre raka bollar som sedan ledde till ett tiebreak.

Men i tiebreaket var svensken chanslös. Pella var aningen starkare än Lindell som ändå får vara mycket nöjd med sin vecka. Svensken inkasserar 48 nya ATP-poäng vilket för honom till en placering bland de 180 bästa i världen.

Kommande vecka spelar Lindell challengerturneringen i Cali, Colombien.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.