Lindstedt/Matkowski ute – men Larsson/Bertens vidare

0
Robert Lindstedt (Foto: si.robi - https://www.flickr.com/photos/sirobi/- CC BY-SA 2.0)
Robert Lindstedt (Foto: si.robi – https://www.flickr.com/photos/sirobi/- CC BY-SA 2.0)

I dubbel var Robert Lindstedt det stora svenskhoppet i Australian Open, men efter två omgångar är det istället Johanna Larsson med partner som kommer att gå längst.

Robert Lindstedt och Marcin Matkowski var 9-seedade, men var utan chans i natt mot Erlich/Huey. Den israel/phillipinska konstellationen vann i två raka set med 6-3, 6-2.

Det var bara ett break i första set, men kunde ha varit två. Vid 5-2 hade Huey/Erlich tre setbollar, men spelade hem setet blankt istället i sitt nästföljande servegem.

I andra set tappade Lindstedt/Matkowski sin serve omedelbart, samtidigt som man över två set själva inte hade en enda breakmöjlighet.

Lindstedt, som ifjol var med om att vinna Australian Open, har nu fått lämna i andra omgången i tre GS-turneringar i rad: Wimbledon, US Open och Australian Open.

Johanna Larsson och Kiki Bertens överraskade i andra omgången när man slog ut 11-seedade Medina Garrigues/Shvedova med 3-6, 6-2, 6-4. Med titeln i Hobart inräknad har nu Larsson/Bertens sex raka segermatcher.

Det tredje och avgörande setet var väldigt jämnt. Larsson/Bertens lyckades på sin tredje breakboll gå fram till 5-4 och i egen serve var det 30-30 men på första matchbollen lyckades man sätta punkt för matchen.

Larsson/Bertens möter i nästa omgång ännu ett meriterat par: Svetlana Kuznetsova och Samantha Stosur.

Det är första gången som Johanna Larsson är i tredje omgången i dubbel i en Grand Slam-turnering.

Föregående artikelInget lyckoRus för Sofia Arvidsson
Nästa artikelEriksson åter utslagen av supertalangen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här