Maja Örnberg om skrällen: ”Kände det inte var omöjligt”

Maja Örnberg (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Maja Örnberg (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Att det skulle bli två svenska spelare i kvartsfinal i Båstad var inte så överraskande, men att de två skulle vara Kajsa Rinaldo Persson och Maja Örnberg var mer oväntat.

Nu möter de varandra i kvartsfinalen, vilket garanterar svenskt deltagande i semifinalerna på fredag också.

Maja Örnberg stod för dagens skräll när hon besegrade Cornelia Lister. Det var dessutom efter en vändning som heter duga. 1-6, 6-4, 6-3 blev det.

– Hon (Cornelia Lister) tog övertaget i första set med ganska högt tempo. Sedan kom jag in i det mer och mer och bollduellerna blev längre, vilket gynnande mig, säger Maja Örnberg.

Är du överrraskad och hur rankar du den är segern?

– Lite överraskad är jag, men jag kände inte att det var omöjligt. Det är väldigt roligt att vara i kvarten nu och det är mitt än så länge bästa resutat, säger Örnberg.

De svenska Fed Cup-spelarna Ellen Allgurin och Cornelia Lister är nu i en position där de jagas underifrån. Helt klart händer det saker. Ökad konkurrens och spelare som når framgång sporrar och inspirerar fler att följa efter. Det finns helt enkelt fler tillfällen för våra svenska spelare att mäta sig med varandra.

Kajsa Rinaldo Persson, som slog Allgurin i första omgången, tog en klar seger mot kvalspelaren Ella Leivo. 6-1, 6-3 blev det.

Julia Rosenqvist och Malin Ulvefeldt tog set i sina matcher mot seedade spelare.

Rosenqvist, men färska rankingpoäng, föll mot Carolin Daniels med 6-4, 1-6, 3-6. Ulvefeldt pressade i sin tur Yuliana Lizarazo långt in i andra set. Det blev dock förlust med 6-4, 5-7, 0-6.

Två spelare som kan gå långt i Båstad är Dea Herdzelas och Olga Fridman. Herdzelas slog Paulina Wulcan med 6-3, 6-4 och Fridman från Ukraina slog Jacqueline Cabaj Awad med 6-1, 6-2.

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.