Mardrömmen fortsätter – ny förlust för Arvidsson

Sofia Arvidsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Sofia Arvidsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

För fjärde turneringen i rad åkte Sofia Arvidsson ut i första omgången i en 25000- eller 50000-dollarsturneringen. Det blev 6-4, 2-6, 2-6 mot den 269-rankade ryskan Irina Khromacheva på grönt grus i Charlottesville, USA ($50K).

Arvidssons tennistillvaro blir allt mer mardrömslik. Den här veckan är hon rankad 277 och formkurvan pekar fortsatt käpprätt nedåt.  Som bekant tackade Arvidsson nej till Fed Cup och motiverade beslutet, utåt sett i alla fall, med att hon vill satsa på att förbättra sin ranking.

Facit i USA är två förluster och noll vinster mot tämligen mediokert motstånd som inte heller visat sig vara i någon praktform. Arvidsson har ett matchfacit på 9-8 i år och då kom fem av vinsterna under en och samma vecka när hon vann titeln i Surprise ($25K).

Här spelar Celik och Peterson

Susanne Celik har åkt till Japan för att spela en 75000-dollars (Gifu på hardcourt). Hon möter i första omgången den 125-rankade kinesiskan Ying-Ying Duan, som fått en plats till Franska Öppna för övrigt. Celik kommer att vara kvar ett par veckor i Japan.

Rebecca Peterson spelar på grus i Wiesbaden ($25,000). Hon lottades mot 17-åriga Aliona Bolsova Zadoinov. Ailona, född i Moldavien men spansk medborgare, var med i Fed Cup mot Argentina för någon vecka sedan. Efter Tyskland blir det Tunisien nästa vecka ($50,000 Tunis) för Rebecca.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.