Märklig skada stoppar Adaktusson från tredje raka

Ellen Allgurin och Jacob Adaktusson har dominerat Vintertouren totalt under året. Nu blir det maktskifte på herrsidan efter att Adaktusson ådragit sig en märklig skada.

I såväl Eskilstuna som Uppsala har slutsegrarna hetat Allgurin och Adaktusson. Ellen Allgurin har chansen att ta en ny titel då hon enkelt tagit sig till semifinal i Växjö där Anette Munozova nu väntar. Det andra semifinalparet heter Evelina Virtanen och Cornelia Lister. En tämligen väntad seedad kvartett.

Ellen Allgurin (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Ellen Allgurin (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

För Jacob Adaktusson blir det dock ingen tredje raka titel. Han vann mot norrmannen Joachim Bjerke i raka set men matchen blev också hans olycka.

– I mitten av andra set, när jag ska attackera rakt med en forehand, så lyckas jag på något sätt sparka till under vänstra fotknölen med högerskon. Mycket märkligt.

Någon kvartsfinal mot Fred Simonsson blev det därför inte av.

– Efter matchen isade jag men det svullnade upp rejält och kändes inte så bra. Jag hoppas inte är något allvarligt. Ska kolla upp det så snabbt som möjligt.

Fred Simonsson ställs nu mot Jonathan Mridha i semifinal. Mridha fick också en tacksam kvartsfinal då Vincent Eriksson gav upp redan efter tre game.

I den andra semifinalen möts Pablo Figueroa och oseedade Karlstadsonen Jonathan Stenberg som båda nått semi utan setförlust.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.