Mikael Ymer kvalade in i Turkiet

0
Mikael Ymer (Foto: Richard van Loon – tennisfoto.net – https://www.flickr.com/photos/ravanloon)
Mikael Ymer (Foto: Richard van Loon – tennisfoto.net – https://www.flickr.com/photos/ravanloon)

Måndagar brukar betyda kval i Future- och ITF-tävlingar och idag lyckades Mikael Ymer tillsammans med Julia Rosenqvist och Ida Jarlskog ta sig in i huvudturneringarna i Turkiet.

16-åriga Ymer vann tre matcher i kvalet utan att förlora ett set. I den första omgången i huvudtävlingen ställs han mot 988-rankade Kevin Kaczynski där han har en bra chans att ta sin första ATP-poäng för året. Sam Taylor föll dock i kvalfinalen.

RIG Båstad är i Turkiet och det var en hel del svenskar i kvalet. Philip Möbius, Patrik Brydolf, Rasmus Johnsson, Arvid Norén, Eric Samuelsson, Linus Bergevi, Christian Samuelsson, Jonathan Lundstedt, Daniel Appelgren och Axel Holm blev alla utslagna i kvalet.

I damklassen ($10000) lyckades Julia Rosenqvist och Ida Jarlskog kvala in. Dock blev det inget avancemang för Adna Sofradzija, Hanna Wikberg, Emma Milicevic, Anna Hermann och Jennifer Hadjieva.

RIG Lidköping är i Tunisien och har också sällskap av Tobias Blomgren. Den sistnämnde är i kvalfinal. I damklassen är Paulina Wulcan också framme i kvalfinal. De spelas senare idag.

Maja Örnberg, Klara Alenäs och Mathilda Malm utslagna i första omgången.

Lucas Renard föll i första kvalomgången i Futureturneringen i Kanada.

Anette Munozova förlorade sin kvalfinal i $15K Mildura i Australien.

 

Föregående artikelSvenska framgångar i dubbel
Nästa artikelJohanna Larsson möter Pavlyuchenkova igen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här