Milstolpe nådd för Mridha – ”Två bra veckor”

0
Jonathan Mridha (Foto: Jacob Johanesson/SweTennis)
Jonathan Mridha (Foto: Jacob Johanesson/SweTennis)

Jonathan Mridha har gjort sin bästa insats i futuresammanhang. Men efter tre segrar på två dagar blev det till slut förlust i semifinalen med 2-6, 4-6 mot Peter Kobelt, USA. I och med semifinalen får Mridha sex nya ATP-poäng vilket kommer föra han till en placering bland de tusen främsta i världen. 

Men det dröjde lång tid innan spelet kom igång i Turkiet. Det var inte förens på torsdagen Mridha fick spela sin kvalfinal där Fred Simonsson besegrades. Efter en ganska enkel seger i första omgången ställdes svensken mot 545-rankade Metreveli, en match som fick avgöras i matchtiebreak där Jontahan var aningen starkare och vann med 11-9.

– Såklart var det ju lite speciellt med supertiebreak med tanke på att det var en futuretävling, men har spelat massor med matcher med avgörande supertiebreak i serien, så det var ju inte något helt nytt, säger Jonathan Mridha till SweTennis.

I kvartsfinalen väntade landsmannen Daniel Windahl, där Mridha tog en stabil seger med 6-2, 6-1.

– Alltid lite speciellt att möta en annan svensk utomlands, speciellt när man reser tillsammans och tränar tillsammans varje dag. Vi bollade till och med in med varandra inför matchen. Samma gäller med Fred.

Några timmar senare väntade semifinal då Peter Kobelt stod för motståndet. Svensken fick en tuff start och kunde inte komma tillbaka. Det blev till slut förlust med 2-6, 4-6.

– Semifinalen var egentligen inte jättedålig, missar lite för många transportslag för min nivå men annars var det okej. Jag är med hela matchen men nyckelbollarna som jag har vunnit i matcherna innan fick jag inte med mig i semifinalen. Vilket var väldigt synd.

Därmed kommer du befinna dig bland de tusen främsta på ATP-rankningen om en dryg vecka, en milstolpe nådd? 
– Absolut är det en milstolpe. Som sagt, har ju att halvera min ranking i år som mål så detta är en bra start på det målet.
Vad händer härnäst? 
– Imorgon går flyget 07.40 till Stockholm för vila och träning inför nästa resa med ”Fidde” som först innebär två tävlingar i Turkiet (med start den 16:e Mars), därefter väntar två tävlingar i Grekland.
Föregående artikelHelsvensk kvartsfinal i Antalya
Nästa artikel”Verkliga framgången är att ha vänner och familj”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här