Eriksson klar för semifinal

Av totalt fyra svenskar lyckades två av dem ta sig vidare till kvartsfinal i Båstad Future: Jonathan Mridha och Markus Eriksson. Senare på eftermiddagen bekräftades också att Markus Eriksson är klar för semifinal då förstaseedade Hugo Dellien var tvungen att lämna walk-over. 

Dagens första svenskmöte stod mellan Markus Eriksson och Jacob Adaktusson. Eriksson visade sig var den bättre spelaren och vann med 6-3, 6-1 och säger att det blev lite lättare än vad han hade förväntat sig.

– Ja, lite grann men spelet kändes väldigt bra så det var skönt att få en lite lättare match då jag har haft väldigt tuffa matcher under det senaste, säger semifinalklara Markus Eriksson som alltså får vila imorgon.

I mötet mellan Jonathan Mridha och Lucas Renard började den sistnämnde bäst och vann första set och hade även greppet i andra. Därefter vände Mridha som stod som segrare efter siffrorna 1-6, 6-4, 6-4.

– Det gick väldigt tungt i första och det halva andra setet. Sedan fick jag igång mina fötter och kunde börja styra med min forehand. Hade lite flyt när jag skulle serva hem andra set då det blev helt vindstilla så jag fick lite poäng på min första serve, säger Mridha.

I kvartsfinalen väntar finländaren Henrik Sillanpaa, vad tror du om dina chanser?

– Vet inte riktigt. Han slog ju förra veckans finalist idag enkelt så han verkar spela bra så jag tror det blir en tuff match imorgon.

De övriga svenskarna, Christoffer Solberg och Milos Sekulic, hade det tufft i sina respektive matcher och bägge föll i två raka set.

Förra veckan i Karlskrona var det fem svenskar i kvartsfinal. Denna vecka, i Båstad, är det bara två.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.