Norén får vänta på sin första rankingpoäng

0
Arvid Norén (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Arvid Norén (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Arvid Norén kvalade in till futuren i Antalya, men idag blev det förlust i första omgången mot fjärdeseedade Ricardo Rodriguez.

Norén fick känna på hetluften i en huvudturnering för första gången och skaffade sig nyttiga erfarenheter, men 346-rankade Rodriguez och vann med 6-3, 6-2.

Den andre svensken i turneringen var Jonathan Mridha. Det blev 6-7, 0-6 mot 574-rankade spanjoren Albert Alcaraz Ivorra.

– Jag hade gamebollar i första gamet i andra set, men fick inte med mig det. Sen efter det måste jag säga att jag går ner mig. Tyvärr var jag inte tillräckligt stark mentalt idag. Något jag normalt sett tycker jag är i sådana lägen. Det är jag mycket besviken över på mig själv, säger Jonathan Mridha.

Just nu är det en liten landslagstrupp på plats i Antalya med Mridha, Christian Samuelsson och Fred Simonsson.

Tresetare i Oslo

I Oslo ($10,000) kämpade Jacqueline Cabaj Awad och Cornelia Lister tappert mot bättre rankade spelare, men det slutade med förlust för båda i andra omgången.

Cornelia pressade förstaseedade Pemra Özgen men förlorade med 4-6, 6-4, 2-6. Jacqueline var ännu närmare mot fjärdeseedade Adriana Lekaj där kroatiskan vann tiebreak i avgörande set med 7-2 (6-3, 3-6, 7-6).

Svenskt var det också i Egypten ($10K Sharm El Sheikh). Brenda Njuki förlorade med 5-7, 3-6 mot andraseedade Lisa-Maria Moser.

 

Föregående artikelMats Wilanders syn på svensk tennis
Nästa artikelNytt återbud från Kvitova – vilda spekulationer om anledningen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här