Ny partner för Brunström i Franska Öppna

1
Johan Brunström (Foto: si.robi - https://www.flickr.com/photos/sirobi/- CC BY-SA 2.0)
Johan Brunström (Foto: si.robi – https://www.flickr.com/photos/sirobi/- CC BY-SA 2.0)

Lindstedt/Melzer och Brunström/Kukushkin – det blir minst två svenskar i årets upplaga av dubbelturneringen i Franska Öppna.

Robert Lindstedt och Jürgen Melzer var i final i Istanbul i månadskiftet april/maj, men därefter spelade Melzer med annan partner (Madrid med Dimitrov och Rom med Feliciano Lopez). Någon splittring mellan Melzer och Lindstedt är det inte och den här veckan spelar de i Geneve och de spelar också Franska Öppna tillsammans.

Johan Brunström har spelat Franska Öppna varje år sedan 2008 och det blir spel i år också. Han kommer göra det med Mikhail Kukushkin, enligt den ”entry list” som är publicerad av Matchtiebreak.com. Kukushkin är väl inte direkt känd som någon framgångsrik dubbelspelare, men brukar oftast spela Grand Slam-turneringarna när han får möjligheten.

Andreas Siljeström och Martin Emmrich, som den här veckan spelar i Nice, står en bit ner på reservlistan till Roland Garros.

Föregående artikelKvalet lottat – här är Ymers och Lindells motståndare
Nästa artikelLindell efter vinsten: ”Det var som en dröm”

1 KOMMENTAR

  1. Kukushkin känns inte direkt som förstavalet, men man tar väl vad som finns för att över huvud taget komma in i turneringen. Singelspelare borde inte få använda sin singelranking för att komma in i dubbelturneringar, massvis med usla par såsom Ramos/Bedene & Estrella Burgos/Souza får en friplats till GS-turneringarna. Vad tillför denna regel egentligen? Inga stora singelnamn spelar ju ändå.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här