Ny semifinal för Lister – svenskorna vidare i Antalya

1
Cornelia Lister (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Cornelia Lister (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Cornelia Lister är i semifinal i dubbel i Frankrike ($50K+) och i Antalya är både Jacqueline Cabaj Awad och Fanny Östlund vidare till andra omgången.

Lister, som i veckan nådde personbästa rankingen i dubbel (224), spelar ihop med Nastja Kolar och de vann sin första match idag mot Pous-Tio/Strakhova med 6-3, 6-1. Det betyder att de redan är framme i semifinal mot ryskorna Marfutina/Vikhlyantesva.

I Antalya ($10K) är både Jacqueline Cabaj Awad och Fanny Östlund vidare till andra omgången. Fanny vann idag mot en bättre rankad spelare, Ena Kajevic, med 6-4, 2-6, 6-2. Cabaj Awad vann igår mot Natasha Bredl med 6-4, 6-2.

Östlund möter nu andraseedade Yan Wang och Cabaj Awad möter kvalspelaren Varvara Kuksina.

Är det för många tävlingar? För många på platser dit många kanske drar sig för att åka till?

I Sharm El Sheikh i Egypten kom bara tre tjejer till kvalet och alla fick en plats i huvudturneringen. Det hjälpte inte, för i main draw fick sju spelare en ”bye” och en av dessa är Brenda Njuki som imorgon får spel sin första match – i omgång 2 mot 17-åriga Valeria Gorlats som saknar ranking.

Föregående artikelNieminens avsked spikat – datum redan satt i If Stockholm Open
Nästa artikelWozniacki vill ha Löchte Nielsen som hittingpartner

1 KOMMENTAR

  1. Gorlats är rätt hyfsad i juniorerna så det kanske inte blir så lätt ändå. Synd att Östlund inte vann i andra omgången, nära. Hade fler breakbollar, hon gjorde en Federer.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här